Make-up trends winter 2021/2022

Wat zijn de make-up trends van deze winter 2021-2022 en de feestdagen? Welke stijlen, looks en kleuren zijn favoriet?

Donkerrode lipstick

Rode lipstick kent veel verschillende tinten. In het voorjaar en de zomer zie je vaak wat lichtere tinten. Deze winter 2021/2022 is de donkerrode, bordeaux lipstick heel trendy. Het is een beetje een dramatische kleur, feestelijk ook wel. Maar de donkerrode lipstick is er zelf ook weer in verschillende tinten. Kies altijd een tint die je huidskleur complimenteert. Een donkerrode tint die wat meer naar het paars gaat, kan beter passen bij een huid met een roze of blauwe ondertoon. Een donkerrode tint die meer naar het bruin gaat, kan beter passen bij een huidtint met een warme, gele of oranje ondertoon.

Donkerrode lipstick

Natuurlijke wenkbrauw

Net als de mode zijn wenkbrauwen ook aan trends onderhevig. Het ene seizoen zijn ze dun, getekend en overdreven geëpileerd. Een ander seizoen zijn ze zwaar en donker. Deze winter zijn ze vrij natuurlijk, luchtig en niet te zwaar, niet te veel geëpileerd en een beetje naar boven gekamd.


Natuurlijke wenkbrauw

Matte makeup

De matte make-up trend is nog steeds populair. Een lipstick, foundation en oogschaduw zonder glans. Kies wel voor de lipstick kleuren van nu zoals de donkerrode tinten.

Drie voorbeelden van matte make-up

Zware eyeliner

De wat zwaardere eyeliner is weer terug van weggeweest en kan weer. Je krijgt dan een beetje een vintage look. Je kan zo creatief zijn als je wilt. Ook witte eyeliner of een combinatie van witte en zwarte eyeliner is heel trendy. Of breng de eyeliner in een patroon aan zoals op de afbeelding hieronder. Je kan hiervoor het beste vloeibare eyeliner gebruiken.

Zware eyeliner trend
Creatief met eyeliner

Mascara trends

Over mascara valt ook altijd wel het iets te melden. Wimpers mogen dit seizoen vol en lang zijn, zowel onder als boven. Dat kan je bereiken door een speciale mascara te gebruiken. De zogenaamde long lash mascara bevat vezels die je wimpers verlengen. Je kan natuurlijk ook valse wimpers of wimper extensies gebruiken om je wimpers te verlengen.

Lange volle wimpers zijn de trend

Rijkelijke blush trend

Een goed aangebrachte blush kan je een gezonde uitstraling geven. Dat kan je natuurlijk wel gebruiken in tijden van een pandemie. Voor de blush trend van nu gebruik je bij voorkeur natuurlijke zachte tinten en die breng je rijkelijk aan op je jukbeenderen en naar boven richting je slapen. Je ziet ook wel dat de kleur van de blush wordt doorgetrokken tot boven de ogen en overgaat in de oogschaduw.

Rijkelijke blush

Blauwe oogschaduw kan weer

Blauwe oogschaduw is niet altijd even hip. Blauw boven de ogen komt en gaat. Deze winter kan het weer. Donkerblauw zoals op de afbeelding hieronder, maar ook lichte, grijsblauwe tinten.

Blauwe oogschaduw

Kleurige smokey eyes

Bij smokey eyes wordt rond de ogen een donkere kleur oogschaduw aangebracht die naar boven en naar buiten toe steeds lichter wordt. Deze kleuren worden mooi uitgeblend zodat de kleur mooi gelijkmatig vervaagt.

Aanvankelijk zag je vooral veel zwarte en grijze smokey eyes. Deze winter mogen de smokey eyes kleurig zijn zoals de donkerrode smokey eyes hieronder. Dit past ook prima bij de donkerrode lipstick trend.

Smokey eyes voor de winter van 2021

Bijpassende kleuren

Het is niet altijd zo, maar deze winter 2021 is het weer zo ver. De kleur van je make-up, nagellak en kleding mogen beste hetzelfde zijn. Dezelfde kleuren voor make-up en kleding is weer trendy.

Bijpassende kleuren make-up en kleding

Glitter rond de ogen

Misschien niet voor elke dag maar wel heel leuk voor de feestdagen om strass steentjes rond de ogen te plakken. Kies voor steentje in één vorm en kleur of voor verschillende vormen en kleuren die mooi combineren met de oog make-up kleuren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *