herfst musthaves

4 Musthave beautyproducten voor de herfst

Nu de dagen weer wat kouder en natter worden, heb je je kledingkast waarschijnlijk weer gevuld met warme truien en herfstachtige kleuren. Maar naast het vervangen van je kleding, kan ook je badkamerkastje een opfrisbeurt gebruiken. Tijdens deze gure en donkere periode is het namelijk belangrijk om je lichaam ook wat extra te verzorgen. Daarom vind je in deze blogpost vier musthave beautyproducten voor de herfst.

#1 Lippenbalsem

Allereerst is lippenbalsem een belangrijke musthave tijdens de koudere dagen. Nu de verwarming steeds iets hoger wordt gezet en de temperatuur buiten juist steeds lager wordt, is de kans groot dat je last krijgt van droge lippen. Een lippenbalsem op zak is daarom echt een musthave tijdens gure herfstdagen. Over het algemeen geldt: hoe dikker de lippenbalsem, hoe beter deze je lippen voedt. Een potje werkt dus vaak beter dan een stick, maar deze is helaas wel minder fijn in het gebruik.

#2 Vitamine D

Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt bij musthaves voor de herfst, is het gebruik van voedingssupplementen. Voedingssupplementen worden gebruikt ter aanvulling op je dagelijkse voeding. Volgens de wet is een voedingssupplement een geconcentreerde bron van vitamines of andere voedingsstoffen met een positief effect op de gezondheid. De één zweert erbij en de ander vindt het onzin. Maar baat het niet dan schaadt het niet, toch?


Vooral vitamine D is een waardevol supplement tijdens dagen waarop de zon zich weinig tot niet laat zien. Vitamine D zorgt voor sterke botten, tanden, spieren en je weerstand. De opname van vitamine D vindt voornamelijk plaats via zonlicht; slechts een klein deel neem je op via je voeding. Daarom doe je er goed aan om in de herfst en winter vitamine D bij te slikken.

Herfstkleurige nagellak

#3 Herfstkleurige nagellak

Nu je kledingkast inmiddels is omgetoverd tot een prachtig herfst paradijs, kan een mooie herfstkleurige nagellak natuurlijk niet ontbreken. Voor passende herfstkleuren kun je bijvoorbeeld denken aan diverse tinten rood, oranje of bruin. Heb je geen zin om na drie dagen je nagellak weer te vervangen? Gebruik dan eens gellak, dit blijft ongeveer een week op je nagels zitten. Op Beautyplaza vind je een uitgebreid assortiment aan allerlei soorten nagellak. Hier vind je dus zeker weten een mooie nagellak voor de herfst.

#4 Voedende dagcrème

Tot slot kan een voedende dagcrème deze herfst niet ontbreken in je badkamerkastje. Voor een voedende dagcrème is het belangrijk om een aantal ingrediënten te vermijden. Zo mag de crème bijvoorbeeld geen allergenen bevatten, denk hierbij aan parfum of parabenen. Daarnaast kun je crèmes met alcohol het beste vermijden. Ook crèmes met minerale olie kun je – verrassend genoeg – beter laten staan. Minerale olie sluit je huid namelijk af, waardoor je je huid juist uitdroogt in plaats van voedt.

Daarom kun je het beste dagcrèmes gebruiken met voedende ingrediënten zoals:

  • Plantaardige oliën. Deze bevatten veel antioxidanten, vetzuren en vitamines.
  • Kruiden uit de natuur. Deze zijn schimmelwerend, antibacterieel en ontsmettend.
  • Etherische oliën. Deze hebben een medicinale werking en kunnen je huid verstevigen of juist verzachten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *