sokken

Wat vertellen de sokken die je draagt over jezelf?

Besteed je veel aandacht aan de keuze van je sokken? Of vind je sokken niet zo belangrijk omdat je denkt dat mensen ze toch niet zien? Je denkt misschien dat je sokken toch in je schoenen of onder je broek zitten of dat je het grootste gedeelte van de dag met je voeten onder een bureau zit.

Maar onderschat je sokken niet. Mensen zien ze vaker dan je denkt. Als je wat lagere schoenen draagt of als je zit en je broek omhoog schuift of als je loopt, dan worden je sokken toch vaak zichtbaar. Net als bij schoenen, zegt de keuze van je sokken iets over je persoonlijkheid. En als je weet dat mensen je kunnen beoordelen naar je keuze voor sokken, is het verstandig om daar toch eens bij na te denken als je nieuwe sokken uitkiest.

Anatomische sokken

Meestal hebben de linkersok en de rechtersok dezelfde vorm. Dat is bij sokken van FALKE niet zo. Dat zijn anatomische sokken waarbij je een linkersok en een rechtersok hebt, aangegeven met een L en R op de sok. Hierdoor heb je geen last van naden en een hele goede pasvorm. Van mensen die voor anatomische sokken kiezen kan je zeggen dat ze houden van comfort of misschien zijn het pietjes precies die er niet goed tegen kunnen als sokken niet perfect zitten.

Oude sokken met gaten

Als je oude, verwassen sokken draagt waarvan het elastiek is uitgelubberd en waar de gaten in vallen, dan geef je daar een signaal mee af van onverschilligheid. Het lijkt dan alsof het je allemaal niet veel uitmaakt. Hoogste tijd om die oude sokken weg te gooien en nieuwe te kopen.

Altijd dezelfde kleur sokken

Er is niks op tegen om altijd dezelfde kleur sokken te dragen. Als je bijvoorbeeld alleen maar zwarte of blauwe sokken draagt, dan laat dat zien dat je praktisch bent, niet wilt opvallen maar misschien ook dat je niet erg creatief bent of zelfs een beetje saai bent. Je bent weinig tijd kwijt om de paren gewassen sokken bij elkaar te zoeken en je hoeft nooit bang te zijn dat je geen bijpassende sokken kan vinden. Al je sokken passen tenslotte bij elkaar. En eerlijk is eerlijk, zwarte of blauwe sokken passen overal bij.

Witte sokken

Witte sokken staan niet echt te boek als modieus. Sommigen vinden het zelfs een teken van wansmaak, iets wat in de jaren ’80 van de vorige eeuw hip was. Toch komt de witte sokken trend regelmatig terug. Witte sokken hebben een sportieve uitstraling en zijn prima als je op weg bent naar de sportschool of de tennisbaan. Als je witte sokken onder nette kleding of met nette schoenen draagt, dan kan je de indruk wekken dat je alleen witte sokken hebt of dat je geen zin hebt om onderscheid te maken tussen sportsokken en andere sokken. Het wordt over het algemeen niet gezien als stijlvol of smaakvol.

Vrolijke, gekleurde sokken

Vrolijke effen sokken, zeker als ze een opvallende kleur hebben, kan je zien als een teken van zelfvertrouwen. Je bent niet bang om op te vallen. Als je ook zorgt dat de kleuren mooi passen bij de rest van je outfit of als je rekening houdt met modekleuren van het moment, laat je zien dat je modebewust bent.

Gestreepte of geblokte sokken

Gestreepte, geblokte of gestippelde sokken in gedekte kleuren zijn vrij zakelijk en passen overal onder. Ze kunnen het idee geven dat je een georganiseerd persoon bent. De Argyle sokken, met een soort Schotse ruit zijn wat klassieker en tonen aan dat je een stijlvol persoon bent.

Grappige sokken

Sokken met stripfiguren, grappige teksten of figuurtjes zie je vaker bij wat minder serieuze personen die houden van een grapje en een goede sfeer belangrijk vinden. Ze kunnen soms een tikkeltje kinderachtig overkomen. Onder nette kleding of bij formele gelegenheden is het over het algemeen geen aanrader.

Sokken die niet bij elkaar passen

Als je twee verschillende sokken draagt, geeft dat vaak de indruk van een vergissing of dat je sokken bent kwijtgeraakt in de was. Het geeft het idee dat je wat slordig of ongeorganiseerd bent. Als je twee verschillende sokken draagt die op een bepaalde manier weer wel bij elkaar passen, dan kan dat een teken zijn dat je een creatieve en vrije geest bent die de dingen graag op zijn eigen manier doet.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *