meisje kijken op kinderhorloge

De voordelen van een smartwatch voor kinderen

Ook kinderen kunnen niet ontsnappen aan de technologische vooruitgang. Kinderen zijn zelf meestal dol op allerlei nieuwe snufjes. Ze houden daarom ook van slimme apparaten zoals smartwatches. Ouders hebben andere overwegingen. Ze denken meer na over de voor- en nadelen ervan, of hun kind niet te jong is en over de kosten. We zetten daarom de voordelen van een smartwatch speciaal voor kinderen op een rijtje.

Geen smartphone maar wel communiceren

Over de leeftijd waarop je je kind een smartphone geeft, lopen de meningen uiteen. Als je je kind (nog) geen smartphone wilt geven maar wel altijd en overal wilt kunnen communiceren met je kind, dan is een kinderhorloge met simkaart een ideaal alternatief. Op zo’n smartwatch kan je ook berichtjes sturen, bellen en gebeld worden.

Je kind tracken

Als ouder wil je graag weten waar je kind uithangt. Niet alleen in de buurt van je huis maar ook als je een dagje naar het strand gaat of als je op vakantie bent. Natuurlijk wil je je kind ook de vrijheid geven en niet altijd de overbezorgde ouder uithangen. Als je kind een smartwatch met GPS draagt, kan je op ieder moment zien waar je kind zich bevindt.

Op sommige smartwatches kan je zelfs een bepaald gebied instellen. Als je kind zich daarbuiten begeeft, krijg je als ouder een melding. Dat scheelt een hoop ongerustheid en stress.

Je kind tracken…

Het helpt structuur en discipline opbouwen

Kinderen kunnen makkelijk de tijd vergeten als ze aan het spelen zijn. Toch is het goed om je kind al jong te leren dat ze zich aan tijd en afspraken moeten houden en om ze bepaalde klusjes of opdrachten te geven. Het niet nakomen van dat soort afspraken is vaak de oorzaak van onenigheid tussen ouders en kind. Een smartwatch kan je kan je zo instellen dat je kind op het juiste moment een melding krijgt. Vergeten of negeren is dan een stuk lastiger.

Een smartwatch kan je kind stimuleren om meer te bewegen

Computers en smartphones kunnen ervoor zorgen dat kinderen minder buiten spelen en minder bewegen. Met apps als een stappenteller of activiteitenmeter wordt je kind juist gestimuleerd om meer stappen te zetten en steeds hun eigen prestaties te verbeteren. Het dragen van een kinderhorloge hindert je ook op geen enkele manier bij het bewegen of sporten.

Een smartwatch beschermt beter tegen de gevaren van het internet

Het internet brengt veel goede dingen, maar brengt ook gevaren met zich mee. Bij een kindersmartwatch heb je als ouder meer controle over wat je kind er allemaal mee kan en wat niet. Op die manier bescherm je je kind bijvoorbeeld tegen ongewenste contacten op sociale media en websites die ongeschikt zijn voor kinderen.

Smartwatches zijn goedkoper dan smartphones

Als je een smartphone te duur vindt dan is een smartwatch, een prima alternatief. Een smartwatch is bovendien makkelijker om te dragen dan een smartphone. Een smartphone is daarnaast ook kwetsbaarder voor diefstal en beschadiging.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.