12 Romantische films op Netflix in 2020

Soms heb je gewoon zin in een romantische film. Verstand op nul en kijken. Hier vind je tips voor als je ook in zo’n stemming bent.

12 Romantische films

Geen gegriezel, weinig spanning, alleen feelgood, komische en romantische films.

#1 To All the Boys: P.S. I Still Love You

Deze is het vervolg op de film ‘To all the boys I loved before‘. Deze films zijn verfilmingen van de gelijknamige boeken geschreven door Jenny Han . Ze vertellen het verhaal van de tiener Lara Jean.

De geheime liefdesbrieven die ze schreef, waarin ze haar hart uitstortte en dingen zei die ze in het echt nooit zou zeggen, komen per ongeluk terecht bij de jongens op wie ze ooit verliefd was. Dat schopt haar leven en in het bijzonder haar liefdesleven helemaal in de war. Om de aandacht af te leiden knoopt ze een relatie aan met Peter. Maar dat wordt toch gecompliceerder dan de bedoeling was.

IMDb 6,5


#2 Airplane mode

Ana is influencer. Terwijl ze in haar auto rijdt, let ze niet op de weg en krijgt ze een botsing terwijl ze belt. Ze wordt naar de boerderij van haar norse opa gebracht. Dat wordt digitaal afkicken want er is geen bereik daar.

Airplane Mode of Modo Aviao is een Braziliaanse romcom met Larissa Manoela in de hoofdrol als Ana.

IMDb 5,2


#3 Falling inn love

Gabriela is een echt stadskind. Als ze in een depressieve bui besluit om aan een wedstrijd mee te doen, wint ze een sprookjesachtige cottage in Nieuw Zeeland. Helemaal blij reist af. Maar eenmaal aangekomen is het allemaal iets anders dan ze verwacht. Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe Jake.

IMDb 5,6


#4 A fortunate man

‘A fortunate man’ is een Deens drama. Per wordt toegelaten tot een opleiding om ingenieur te worden. Hij trekt naar Kopenhagen en laat Jutland en zijn christelijke familie achter zich. In Kopenhagen ontmoet hij Jakobe, de dochter van een rijke, Joodse familie.

IMDb 7,2


#5 Ready to mingle

Ready to mingle of Solteras zoals de originele Spaanse film heet, gaat over Ana. Ana is gedumpt door haar vriend. Als ze hoort dat hij gaat trouwen, besluit ze zich in te schrijven voor een cursus voor alleenstaande vrouwen. Je leert er hoe je een man aan de haak slaat.

IMDb 6,0


#6 Holiday in the wild

Om haar man te verrassen boekt Kate Conrad (Kirsten Davis) een tweede huwelijksreis voor haar en haar man. Haar man reageert alleen anders dan verwacht. Hij verbreekt hun relatie en Kate besluit in haar eentje op safari in Afrika te gaan. In Zambia ontmoet ze de piloot Derek Holliston (Rob Lowe). Kate bloeit op in de wildernis, maar lukt het ook om een nieuwe liefdesrelatie te beginnen?

IMDb 6,1


#7 Destination wedding

Twee emotioneel beschadigde en chagrijnige mensen Frank en Lindsay, ontmoeten elkaar op een bruiloft waar ze allebei tegen hun zin te gast zijn. Met Winona Rider en Keanu Reeves.

IMDb 6.0


#8 Live twice love once

In ‘Live twice, love once’ of in het Spaans ‘Vevir dos veces’ krijgt Emilio, een gepensioneerde hoogleraar te horen dat hij Alzheimer heeft. Hij besluit op zoek te gaan naar zijn jeugdliefde. Zijn dochter en kleindochter gaan met hem mee op een romantische roadtrip. Lukt het hen zijn liefde te vinden voordat zijn geheugen hem in de steek laat?

IMDb 7,2


#9 Hampstead

De Amerikaanse weduwe Emily Waters (Diane Keaton) heeft moeite om weer grip op haar leven te krijgen. Op een dag ziet ze uit haar raam een schuur die bewoond lijkt door een zwerver. Vervolgens ziet ze dat hij aangevallen wordt door een groep misdadigers. Ze belt de politie maar besluit ook om de volgende dag zelf op onderzoek uit te gaan.

IMDb 6,0


#10 The intern

De 70-jarige weduwnaar Ben Whittaker (Robert de Niro) komt erachter dat zijn pensioentijd niet helemaal is wat hij ervan verwachtte. Hij besluit weer aan het werk te gaan. Hij wordt een senior intern bij een online mode website die gerund wordt door Jules Ostin (Anne Hathaway).

IMDb 7,0


Love jacked

Maya is een artistieke, ambitieuze jonge vrouw. Ze wil vooral onafhankelijk en vrij zijn. Haar vader wil dat ze haar plicht doet en de familiezaak gaat runnen. Ze besluit op reis te gaan naar Afrika om inspiratie op te doen. Ze komt terug met een verloofde.

IMDb 5,9


#12 Marriage Story

Marriage story is eigenlijk een echtscheidingsdrama. Een echtscheidingsdrama dat toch vooral een liefdesverhaal wil vertellen over een stel dat uit elkaar gaat en een gezin dat toch bij elkaar blijft. Met mooi gespeelde rollen van Scarlett Johansson en Adam Driver.

IMDb 8,0


Bekijk ook: