the protector serie

41 Leuke series op Netflix die het bekijken waard zijn

*Update*

Soms zijn er van die momenten dat je even niet weet waar je nu weer naar zal kijken. Meestal als je net een leuke serie helemaal hebt afgekeken.

Daarom een overzicht van de leukste series op Netflix die wij al hebben gekeken of nog willen kijken. Misschien doe je inspiratie op.

41 Leuke Netflix series

1. Outlander

2 seizoenen (er zijn er al 4)
IMDb 8,4

Outlander is de mooie verfilming van de reeks boeken geschreven door Diana Gabaldon. Het gaat over Claire die tijdens een bezoek aan Schotland per ongeluk terugreist in de tijd en een paar eeuwen terug in de tijd tussen een groep rebellen in de Schotse Hooglanden terecht komt. Veel romantiek maar ook spanning.

2. The Good Wife

7 seizoenen
IMDb 8,3

Het verhaal begint als de man van Alicia door een corruptieschandaal in de gevangenis belandt. Alicia is daardoor gedwongen om weer te gaan werken. Ze solliciteert bij een advocatenkantoor om als advocaat aan de slag te gaan. Naast de rechtszaken die ze voert, maak je ook kennis met haar collega’s en zie je hoe het haar privé vergaat.

3. Rita

4 seizoenen
IMDb 8,1

Rita is een onderwijzeres op een lagere school en ze maakt van haar hart bepaald geen moordkuil. Dat maakt haar geliefd bij de meeste kinderen en collega’s, maar het zorgt er ook voor dat ze geregeld in de problemen komt.

4. Homeland

6 seizoenen
IMDb 8,4

Een marinier en krijgsgevangene Brody wordt na acht jaar gered in Afghanistan en keert terug als oorlogsheld. De CIA vertrouwt het niet. CIA agente Carrie houdt hem in de gaten.

5. The Crown

2 seizoenen
IMDb 8,7

The Crown behoort tot de duurste Netflix series. Het geeft een uniek inkijkje in het Britse koninghuis en in het leven van Prinses Elizabeth die in de eerste aflevering trouwt met prins Philip.

6. When calls the heart

4 seizoenen (er komt er nog 1)
IMDb 8,5

Een Hallmark serie die me altijd een beetje aan Het kleine huis op de prairie doet denken. Zonder het christelijke tintje. Het gaat over Elizabeth een jonge vrouw met een goede achtergrond die lerares wordt in een mijnwerkersstadje. Daar ontmoet ze onder andere Mountie Jack.

7. Godless

1 seizoen
IMDb 8,4

Een wildwest serie waarin vrouwen een belangrijke rol spelen. De ouwlaw Frank Griffin is op zoek naar Roy Goode. Roy houdt zich  verborgen op een ranch buiten het stadje La Belle in New Mexico waar bijna alleen vrouwen wonen.

8. La Mante

1 seizoen
IMDb 7,5

Een Franse serie waar de politie de hulp inroept van een vrouwelijke seriemoordenaar omdat er moorden gepleegd worden waarbij haar stijl gekopieerd wordt.

9. Bonusfamiljen

1 seizoen
IMDb 7,5

Een hilarische Scandinavische serie over een vrouw die bij haar nieuwe vriend is ingetrokken. Haar kinderen lijken hun ‘nieuwe vader’ niet erg te mogen. Echt grappig.

10. Marseille

2 seizoenen
IMDb 6,9

Een serie over politiek, macht en corruptie met Gérard Dépardieu als de burgermeester van de havenstad Marseille.

11. Gran hotel

3 seizoenen
IMDb 8,5

Een Spaanse serie waarin een jongeman op zoek gaan naar zijn verdwenen zus. Hij solliciteert als piccolo bij een groot hotel waar zijn zus voor haar verdwijning werkte. Je maakt zowel kennis met het andere personeel als met de familie van wie het hotel is. Het verhaal is zowel spannend als romantisch.

grand hotel

12. Velvet

4 seizoenen
IMDb 8,2

Nog een leuke Spaanse serie. Dit keer draait het om een familie die een modehuis bezit in de jaren ’60. Ook hier maak je kennis met het personeel en de familie. Het verhaal begint als Alberto, de zoon van de familie terugkeert uit het buitenland en zijn jeugdliefde Ana die als naaister werkt, na een lange periode weer ontmoet. Een serie met liefde, haat, bedrog en romantiek.

Er is nu ook een Velvet spin-off : Velvet Colleccion, 1 seizoen. Hierin openen Ana, Raul en vrienden een ontwerpschool en een winkel.

13. Tiempos del guerra

1 seizoen
IMDb 7,7

En nóg een leuke Spaanse serie. Deze serie speelt zich af in de Rifoorlog van 1920-1926 tussen Spanje en de Rif republiek. Een aantal rijke jonge dames uit Madrid gaan naar Melilla om daar een hospitaal te openen en er als verpleegsters voor de gewonde soldaten te zorgen. Julia gaat stiekem mee omdat haar broer en verloofde vermist worden. Het grappige is dat je verschillende acteurs uit de voorgaande twee series herkent.

1 2 3 Volgende

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina's: 1 2 3 Volgende pagina

Nieuw artikelen ontvangen? Geef je op voor de nieuwsbrief...