Steeds leuker

Steeds leuker is een boek van Jelle Hermus. De ondertitel van het boek is Schrap alle ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven.

Jelle Hermus is de oprichter van de website Sochicken.nl waar hij al jarenlang tips geeft voor een vrolijk en positief leven. En wie kan dat af en toe niet gebruiken? Verder heeft hij duidelijk iets met kippen en eieren. Want het ei komt regelmatig terug in zijn boek. En de naam sochicken en zijn broednest cursussen zijn daar natuurlijk aanwijzingen voor.

Herkenning

Als je in dit boek leest dan zal je ongetwijfeld dingen herkennen. Gewoon een voorbeeld uit het hoofdstuk ‘Laat je oordelen los en maak jezelf vrij’.

We hebben allemaal zo’n persoon in ons leven. De morele hoogvlieger. Iemand die sterk heeft besloten wat goed en slecht is en je constant wijst op jouw ‘gebreken’….
Wat gebeurt er als je dit soort dingen hoort? Je trekt je terug. Je hebt het gevoel dat je niet jezelf mag zijn – dat je onvrij bent. Je zult bepaalde dingen niet meer met deze mensen delen….
Het is een afwijzing. Keer op keer op keer.

En het boek staat er vol mee. Met herkenbare dingen die je niet fijn vindt. Natuurlijk staan er ook tips bij over hoe je hiermee om kan gaan.

Beter en leuker

Dat is het doel van het boek. Jezelf en daardoor je leven beter en leuker maken. In kleine stapjes en met humor. Door meer van jezelf te houden, minder te oordelen en jezelf te accepteren. Hij beschrijft hoe je  met kleine stapjes steeds even buiten je comfort zone kan gaan. Dat geeft je uiteindelijk het gevoel dat je echt leeft.

Over steeds leuker

Steeds leuker is een prettig boek om te lezen. Het ziet er prettig uit met die gekleurde eieren in de kantlijn waarin wijze spreuken staan. Zoals ik al eerder zei, is het herkenbaar maar nergens zwaar op de hand. Bovendien is het boek met veel humor geschreven. Een boek voor naast je bed waarin je af en toe eens een stukje leest als je wat positiviteit kan gebruiken.

[bol_product_links block_id=”bol_5a3ce1dda4218_selected-products” products=”9200000079578855,9200000081676199″ name=”steeds” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Kosmos | Nederlandstalig |288 pagina’s | 9789021567068 | november 2017

Nieuw artikelen ontvangen? Geef je op voor de nieuwsbrief...