Ons breiboek

Gebreide truien, sjaals en vesten met kabels, ajourpatronen en ingebreide patronen zijn weer helemaal in dit seizoen. Dus wie van breien houdt, kan maar beter de breipennen tevoorschijn halen. Breien is bovendien ontspannend. Je kan ondertussen naar muziek of een luisterboek luisteren of tv kijken.

Breien, hoe moest het ook alweer?

breitechnieken leren

Breien is net als fietsen, je verleert het niet. Maar door het vaak te doen word je er wel beter door. Voor wie zijn breikennis wil ophalen of er beter in wil worden, is er nu een fantastisch boek uitgebracht: Ons breiboek. Het is een dikke pil van 536 pagina’s met alle steken, technieken en motieven.

Voor beginners en gevorderden

Zowel beginners als gevorderden zullen veel hebben aan ‘Ons breiboek’. Over breien valt best veel te weten. Behalve alle verschillende steken, is het ook handig om te kunnen meerderen, minderen, opzetten en afhechten. Alle breitechnieken worden duidelijk uitgelegd aan de hand van foto’s.

Meteen aan de slag

knuffel breien

Wie enthousiast wordt van dit boek en meteen aan de slag wil, kan een keuze maken uit allerlei 70 patronen die in het laatste deel van het boek staan. Maak babysokken, kousen, sjaals, knuffels, mutsen of brei een laptophoes. Alle patronen worden duidelijk uitgelegd en alle informatie en kennis die je verder nodig hebt, staan in het boek.

Over het boek

Ons Breiboek is een uitgave van KVLV, vrouwen met vaart. In BelgiĆ« hebben zijn lokale 860 groepen waarin vrouwen samen sporten, breien, koken of op een andere manier creatief bezig zijn. Ons Breiboek is een mooi naslagwerk voor iedereen die graag breit of wil leren breien. De informatie die je krijgt is uitgebreid. Of je nu kabels wilt breien, bloemetjes, blaadjes of ajourpatronen, alles wordt duidelijk uitgelegd aan de de hand van mooie foto’s. En de voorbeelden van de 70 complete patronen maken je zo enthousiast, dat je het liefst meteen aan de slag wilt gaan.

Ons Breiboek
KVLV, Vrouwen met Vaart
Uitgeverij Lannoo,
2019, 536 pagina’s