black money

6 Leuke Turkse series op Netflix

Laatst bijgewerkt:

Wie van lekkere, lange series houdt, kan eens een kijkje nemen bij de Turkse series op Netflix. Wij hebben er al een aantal met veel plezier bekeken.

Turkse series kenmerken zich door veel drama en daar moet je natuurlijk wel van houden. Het is allemaal wat preuts maar wel met veel lange, hartstochtelijke blikken of blikken vol haat. Het is niet altijd even geloofwaardig maar toch kijkt het lekker weg. Er spelen veel acteurs en actrices in mee, die je meteen in je hart sluit.

Kara Para Ask – Black Money Love

Het verhaal van Ömer, een politieagent en Elif, een dochter van een rijke zakenman. Zij ontmoeten elkaar als zijn verloofde en haar vader samen dood gevonden worden in een auto. Een serie met wat misdaad, spanning en romantiek.

Benieuwd hoeveel afleveringen er zijn? De serie heeft maar liefst 164 afleveringen van 45 minuten.

IMDb 7,2

Phi – Fi

Als Can, de Turkse Dr. Phil, de balletdanseres Duru ziet, is hij verkocht. Het is meer dan liefde op het eerste gezicht. Hij is geobsedeerd en wil haar kost wat kost voor zich winnen. Een kleine complicatie is dat Duru al samenwoont met Deniz.

Er zijn 2 seizoenen met in totaal 22 afleveringen van 1 uur en 20 minuten elk.

IMDb 8,0

Kördügüm – Intersection

We schreven er al eerder over deze serie in onze lijst van 40+ Netflix series die de moeite waard zijn. Deze serie gaat over Ali Nejat, hij is een aantrekkelijke zakenman met een zoon Kaan. Hij droomt ervan zijn eigen automerk te lanceren. Bij toeval ontmoet hij de mooie kinderarts Naz in Italië. Terug in Turkije krijgt die ontmoeting een vervolg.

Er zijn 3 seizoen met resp. 13, 13 en 5 afleveringen van 2 uur en 20 minuten elk.

IMDb 6,6

Avlu – The Yard

Na een conflict met haar man in de huiselijke sfeer belandt Deniz in de gevangenis. Het valt niet mee om daar te overleven. Bovendien lijkt ze ook het contact met haar dochter te verliezen.

Seizoen 1 bestaat uit 12 afleveringen van 45 minuten. Op 15 november 2019 verschijnt het tweede seizoen.

IMDb 7,1

Muhafiz – The protector

The protector is een fantasy serie. Hakan ontdekt dat hij deel uitmaakt van een geheim genootschap. Hij moet daarvoor een geheime missie vervullen. Een missie waarmee hij de stad Istanboel moet redden van de ondergang. Tegen wil en dank stemt hij toe. Hij krijgt daarbij de hulp van Zeynep.

De eerste twee seizoenen, respectievelijk 10 en 8 afleveringen van 45 minuten zijn beschikbaar op Netflix. Het derde seizoen staat gepland voor 2020.

IMDb 7,1

Resurrection Ertugrul

Voor de liefhebbers van historische series. Resurrection Ertugrul is gebaseerd op historische personen en gebeurtenissen. Het speelt zich af in de 13e eeuw. Turkse nomadenstammen proberen zich te verenigen maar worden daarbij gehinderd door de Kruisvaarders en de Mongolen. Ertugrul is de heldhaftige bey van een stam. Een serie met sultans, emirs, verraad, spionage en zwaarden. Maar het geeft ook een leuk inkijkje in het leven in die tijd. Bij Netflix is nu alleen het 5e seizoen te zien met heel veel afleveringen.

IMDb: 7,6

Nieuw artikelen ontvangen? Geef je op voor de nieuwsbrief...