yogamat

Waar let je op tijdens het uitkiezen van een yogamat?

Laatst bijgewerkt:

Een yogamat is er in verschillende formaten, stijlen en diktes, maar welke yogamat is geschikt voor welke situatie? Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een yogamat en wat zijn de belangrijkste eigenschappen voor jouw type yoga? Het uitkiezen kan hierdoor een behoorlijke uitdaging zijn. We zetten de belangrijkste criteria op een rij zodat u een weloverwogen keuze kunt maken bij het uitkiezen van een nieuwe yogamat.

Uitkiezen van een yogamat

Er zijn een aantal criteria waar je op let tijdens het kopen van een yogamat, waaronder:

  • Afmeting
  • Demping
  • Grip (droge & natte grip)
  • Duurzaamheid
  • Recyclebaarheid

Afmeting yogamat

Naast de keuze voor kleur is ook de keuze voor de afmeting een belangrijke eigenschap. Wil je een kleine yogamat of heb je toch belang bij een extra lange yogamat? Welke eisen je ook stelt, er is altijd wel een formaat dat past bij jouw wensen.

Demping

De demping voor de yogamat kan voor diverse yogavormen zeer interessant zijn. Waarbij de ene vorm draait om stabiliteit wilt u bij de andere vorm zachter kunnen liggen. Kiest u voor stabiliteit dan is een dunne yogamat de beste keuze, kiest u voor een yogavorm waarbij u veel moet liggen of heeft u gevoelige gewrichten dan is een dikke yogamat zeker aan te raden.

De GECO en CORE yogamatten van KURMA zijn heerlijk zachte yogamatten die zorgen voor een uitstekende demping.

Grip (droge & natte grip)

Zoek je een yogamat die een goede grip heeft bij droge handen en voeten of wil je juist een yogamat die een goede grip heeft bij zweterige handen? Veel rubberen matten bieden een uitstekende grip tijdens droge situaties dankzij de semi-open celstructuur. Een uitstekende grip is echter niet altijd handig, gezien je bijvoorbeeld bij Ashtanga yoga minder weerstand wilt ondervangen door meer vloeiende bewegingen.

Mocht je op zoek zijn naar een yogamat die een uitstekende droge en natte grip heeft, dan is de KURMA GECO yogamat de beste aanrader.

Duurzaamheid


Een duurzame yogamat is zeer belangrijk. Je wilt toch ook langere tijd kunnen genieten van uw aankoop? Rubberen yogamatten hebben veelal een kortere levensduur door de eigenschappen van latex, echter zijn vaak de PVC matten goed bestand tegen slijtage. Ben je op zoek naar een duurzame yogamat met een lange levensduur dan zijn de KURMA EXTRA en SPEZIAL yogamatten de perfecte keuze.

Recyclebaarheid


De geologische CO2-voetafdruk is belangrijker dan ooit. Om bij te dragen aan het welzijn van de planeet is het daarom belangrijk dat uw eco yogamat voor 100% gerecycled kan worden tot bijvoorbeeld andere industriële producten. Waarbij veel yogamatten op de afvalstort of in de verbrandingsovens belanden zijn de yogamatten van KURMA 100% recyclebaar. Wist u dat zelfs de GECO en GECO Lite series de schuimkern van 40% gemaakt is van gerecyclede rubberdeeltjes?

Let bij het uitkiezen van een yogamat op dat deze goed bij je past. Bepaal welke eigenschap(pen) belangrijk voor je zijn en bestel je yogamat eenvoudig online.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *