Voor welke kwaaltjes is jouw sterrenbeeld gevoelig?

Ieder sterrenbeeld heeft zijn typische trekjes, goede eigenschappen en slechte eigenschappen als ze ziek zijn. Hoe gedraagt jouw sterrenbeeld zich tijdens een griep of verkoudheid?

RAM

Deze doorgaans bazige en vrij stoere types kunnen normaal de hele wereld aan. Maar als ze zich ziek voelen, al is het maar een verkoudheid, dan kunnen ze zich behoorlijk zielig voelen. Ze gaan dan in bed liggen met een hele verzameling pillen en drankjes. Ze kunnen eindeloos films kijken en laten zich ondertussen vertroetelen. Een arts wordt alleen geraadpleegd als het echt niet anders kan.

Zwakke plek van de Ram: het hoofd, hersenen en ogen.

STIER

Een Stier geeft zich niet snel gewonnen en laten zich niet snel tegenhouden door kwaaltjes en pijntjes. Ze hebben bovendien helemaal geen tijd om ziek te zijn. Ze moeten wel behoorlijk ziek zijn, voor ze er aan toegeven. Stieren slikken snel wat middeltjes en medicijnen om de klachten te laten verminderen. Doorgaans herstellen ze vrij snel, zeker als ze verwend worden met lekker eten en drinken.

Zwakke plek van de Stier: de nek, keel en stembanden

TWEELINGEN

Niemand wordt graag ziek en dat geldt in het bijzonder voor Tweelingen. Niet alleen haten ze het als ze zich niet fit voelen en hun ding niet kunnen doen. Ze balen ook dat ze zo allerlei leuke dingen zullen missen. Tweelingen blijven wel praten, ook als ze ziek zijn. Ze houden vrienden en kennissen graag op de hoogte van hoe ze zich voelen. Tweelingen kopen liever zelf wat over de toonbank medicijnen dan dat ze een arts om advies vragen.

Zwakke plek van de Tweelingen: armen, longen en zenuwstelsel

KREEFT

Als Kreeften zich niet goed voelen dan bespreken ze dat graag met hun huisarts. Ze willen alles weten over ziekten, symptomen en behandelingen. Kreeften zijn gevoelige types en willen graag dat anderen begrip en medeleven tonen. Door goede zorgen en positieve aandacht zullen ze eerder herstellen. Wees daarom een beetje lief voor ze…

Zwakke plek van de Kreeft: borst, borsten en maag

LEEUW

De machtige Leeuw geeft niet graag toe aan ziek zijn. Ze willen het niet toegeven aan zichzelf en zeker niet aan anderen. Als het even kan ontkennen ze het en gaan ze door alsof er niets aan de hand is, waardoor ze uiteindelijk nog zieker kunnen worden. Ze gaan wel naar de apotheek en kopen daar alles wat eventueel kan helpen.

Zwakke plek van de Leeuw: het hart, de rugwervel en bovenrug

MAAGD

Maagden kunnen zich veel zorgen maken als ze zich ziek voelen. Ze vallen er anderen alleen zo min mogelijk mee lastig. Ze lijden liever in stilte. Ze doen hun best om hun taken te blijven uitvoeren. Anderen zullen nauwelijks merken dat ze zich niet helemaal fit voelen.

Zwakke plek van de Maagd: spijsverteringskanaal, darmen en milt.

WEEGSCHAAL

Weegschalen zijn sociale wezens die graag praten. Als ze ziek zijn, is dat niet anders. Ze doen uitgebreid verslag van wat ze voelen en ze mogen graag een beetje klagen. Je zou daardoor kunnen denken dat ze er erger aan toe zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Maar klagen en een beetje overdrijven is dé manier van de Weegschaal om zichzelf beter te voelen. Waar ze wel van balen is dat ze er minder goed uitzien als ze ziek zijn.

Zwakke plek van de Weegschaal: nieren, onderrug en huid

SCHORPIOEN

Schorpioenen zien er geen kwaad in om zich af en toe eens een dagje ziek te melden zodat mensen zich afvragen wat er met ze aan de hand is. Het past bij hun gevoel voor mysterie en intrige. Als ze echt ziek zijn zullen ze snel klagen en een arts raadplegen. En als die arts hen niet snel en naar tevredenheid helpt, gaan ze gewoon naar een andere arts.

Zwakke plek van de Schorpioen: voortplantingsorganen en genitaliën

BOOGSCHUTTER

Boogschutters zullen alles doen om zich op de been te houden als ze zich ziek voelen. Ze stoppen zich helemaal vol met vitamines en paracetamol. Dat werkt helaas niet altijd afdoende. Als ze zich eenmaal gewonnen geven en ziek in bed komen te liggen, dan geven ze er ook helemaal aan toe. Iedereen zal het dan weten ook. Waarschijnlijk kunnen Boogschutters het beste zeuren en klagen van alle sterrenbeelden.

Zwakke plek van de Boogschutter: lever, heupen en dijen

STEENBOK

Steenbokken zijn heel gemotiveerd en vastberaden bezig om hun doelen te bereiken. Ze zijn daar zo druk mee bezig dat ze zelf vaak als laatste doorhebben dat ze ziek worden. Door een lichte verkoudheid of griepje laten ze zich niet tegenhouden. Steenbokken hebben zo hun eigen methoden om te herstellen. En aan het eind van de week lijken ze toch hun werk netjes af te hebben. Hoe doen ze dat toch?

Zwakke plek van de Steenbok: gewrichten en skelet

WATERMAN

Watermannen zijn onafhankelijke types die erg van hun vrijheid houden. Het idee om ziek te worden en niet meer te kunnen doen wat ze willen, maakt ze daarom wat paniekerig. Watermannen treffen vaak de nodige maatregelen om de kans zo klein mogelijk te maken dat ze ziek worden. Ze eten gezond, slikken supplementen en werken aan hun conditie.

Zwakke plek van de Waterman: enkels en bloedsomloop

VISSEN

Vissen maken zich snel zorgen als ze pijntjes of kwaaltjes hebben. Ze zijn vaak bang dat het iets ernstigs is. Als Vissen zich ziek, zwak en misselijk voelen, dan weten ze intuïtief wat ze moeten doen. Veel drinken en rust nemen. En dat is precies wat ze doen: veel slapen. Alles kan en mag wachten tot ze uitgeslapen zijn en zich weer helemaal beter voelen.

Zwakke plek van de Vissen: lymfeklieren en voeten

(PS. Dit zijn stereotypen van de sterrenbeelden, neem het niet te serieus…)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *