Woontrends voor in de winter

Laatst bijgewerkt:

Je wilt nog even geen nieuw huis kopen, maar hebt wel behoefte aan verandering? Als het winter is passen mensen hun interieur vaak aan. De temperatuur wordt lager, het is elke dag vrij vroeg al donker… en daar passen dan je zomerse kleurrijke kussens ineens niet meer zo goed bij. Maar of je nu compleet nieuwe meubels gaat aanschaffen of het probeert op te lossen met behulp van winterse accessoires, het is altijd handig om te weten wat de woontrends voor de winter zijn. Zodat je ervoor kunt zorgen dat je je weer helemaal thuis voelt in je interieur.

Stoer en warm tegelijkertijd

De algemene trend voor deze winter is toch wel de combinatie van stoere materialen en warme kleuren. Hiermee creëer je een woonstijl die in het oog springt, modern is en tegelijkertijd veel warmte en gezelligheid uitstraalt. Veel mensen vinden het alleen lastig om zo’n nieuwe trend in hun eigen interieur toe te passen. Misschien dat je (als dat ook voor jou geldt) iets hebt aan de volgende tips en ideeën.

Leren bankstel

Als je kiest voor een leren bankstel, geef je je woning direct de gewenste stoerheid en knusheid mee. In nagenoeg elk interieur zal dit type bankstel prachtig staan. Zo zie je dat je met maar één aanpassing in huis al direct veel effect kunt bereiken. En wat ook wel handig is: een leren bank is heel makkelijk schoon te maken.

Ga industrieel

Misschien heb je er al wat van in huis staan, want de industriële look is al een tijdje mateloos populair. Voor 2020 gaat het dan vooral om industrieel meubilair met een stoer karakter. Wat te denken van een grote industriële hanglamp boven de eettafel? Of plaats er industriële stoelen bij in de interieurkleuren van deze tijd zoals rood, groen, zwart en bruin.

Zorg voor natuurlijke decoraties en accessoires

Met alleen maar grauwe industriële woonkleuren in huis kom je er natuurlijk niet, zeker niet als je je huis ook nog gezellig wilt houden. Combineer dit soort kleuren daarom met natuurlijke elementen in warme kleuren. Hangplanten aan de kast of het plafond kunnen ook echt het verschil maken in je interieur. En een leuk schilderij, een kleurrijk beeldje of stoere vazen in een opvallende kleur voegen ook gelijk warmte aan je woninginrichting toe.

plaid

Voeg letterlijk warmte toe

Bij de winter denken we ook al snel aan de warmte van een heerlijk knapperend haardvuur. Dus hup, gooi een blok hout op het vuur of zet die gaskachel aan! En ook als je geen haard in huis hebt, zijn er genoeg mogelijkheden om je huis warm en gezellig te maken. Steek de kaarsen aan en verspreid ze over de woonkamer. Een dik en warm tapijt of kleed in de woonkamer doet ook altijd wonderen en je maakt je interieur helemaal winterproof met allerlei plaids en kussens op de bank.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *