7 manieren om je interieur industriëler te maken

De industriële trend is nog steeds helemaal in.

Misschien spreekt het je aan en zou je jouw interieur graag wat meer aan deze stijl willen aanpassen. Hoe pak je dat aan?

1. Zichtbare buizen en leidingen

In moderne huizen wordt juist veel moeite gedaan om buizen en leidingen zoveel mogelijk weg te werken. Maar bij de industriële stijl mag dit juist wel zichtbaar zijn. Snoeren, leidingen en buizen hoeven dus niet allemaal onzichtbaar te worden weggewerkt. Laat ze gerust zichtbaar.

pijp

2. Onbehandelde muren en plafonds

Glad gestucte muren passen minder goed bij de industriële inrichting. De muren mogen juist best grof of onbehandeld zijn. Denk aan beton of bakstenen. Datzelfde geldt ook voor plafonds, laat gerust balken zichtbaar en werk ze niet te veel af.

muur

3. Betonlook

Beton werd lang gezien als een basis die nog verder afgewerkt moet worden. Tegenwoordig wordt er juist moeite gedaan om die betonlook weer tevoorschijn te halen of wordt deze nagemaakt. Zo zijn er veel soorten behang en structuurbehang die een betonlook nabootsen en de nu zo populaire gietvloeren hebben ook veel van een onbehandelde betonvloer weg.

betonlook

4. Strakke raambekleding

Bij een industrieel interieur zijn aluminium luxaflex, shutters of strakke rolgordijnen voor de ramen een prima oplossing. De luxaflex of shutters kunnen ook heel goed in een wat donkere kleuren als zwart en grijs. Kijk voor voorbeelden bij Zonnelux.nl. Vitrage en stoffen gordijnen passen over het algemeen wat minder goed bij deze stijl.

blinds

5. Hout en staal

Een industriële look krijg je door veel hout en staal in je interieur te verwerken. Gebruik het voor meubels, trappen en als decoratie. Stalen buizen kunnen hergebruikt worden voor het maken van meubelen zoals te zien is bij de tafel hieronder op de foto.

houtst

6. Groot formaat

Grote lampen, bij voorkeur van metaal en meer van dezelfde lampen, zijn een kenmerk van de industriële stijl. Ook een van die grote fotolampen of een grote klok, bij voorkeur in vintage stijl, versterken deze  look.

lampen

7. Koele kleuren

kleur

Bij de industriële inrichting zie je vooral koele kleuren. Veel grijs, staalblauw en zwart. Is je dat te somber? Dan kan je een accentkleur gebruiken. Kijk bijvoorbeeld hoe het geel in de foto hieronder de hele boel opfleurt.

© foto’s

  1. Onbehandelde muren geven inderdaad die ruwe industriële look. Daarnaast zie je tegenwoordig ook veel cementvloeren in woonhuizen. Ik zou dit zelf ook graag willen, maar weet niet zo goed of dit een optie is voor ons huis. Ik ga hier in ieder geval wat meer onderzoek naar doen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *