Tuin trends 2017

Laatst bijgewerkt:

Ook de tuin, planten en tuinmeubelen zijn aan trends onderhevig.

Wat zijn de trends in de tuin dit jaar? Welke kleuren, stijlen en planten zijn populair?

Al een paar jaar is de trend dat we van de tuin een verlengstuk van de woonruimte maken. We proberen van buiten en binnen zoveel mogelijk één geheel te maken. We willen buiten even gezellig kunnen zittenals binnen en tuinmeubelen zijn vaak zo mooi en comfortabel dat ze ook binnen niet zouden misstaan

Hangstoel Panama

Klaar voor gebruik

De tuin moet onderhoudsarm zijn en toch genoeg groen hebben om een echt tuingevoel te houden. Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, willen we niet eerst in de tuin aan de slag moeten voordat het er een beetje leuk en gezellig uitziet. De tuinstoelen moeten bij voorkeur het hele jaar buiten kunnen blijven staan. Een verweerde look is geen probleem want vintage en retro is in.

De parasol opzetten en de kussens erop leggen, kan er net af. En als zelfs dat je te veel moeite is, dan zijn er tegenwoordig ook all-weather kussens. De afgebeelde meubelen zijn afkomstig van vdgarde.nl.

Tuin is een plek voor ontspanning

Taste Rio loungeset

De tuin, hoe groot of hoe klein ook, is een plek om te ontspannen. Zo worden in tuinen waar er ruimte voor is steeds vaker lounge sets geplaatst en in kleinere tuinen bijvoorbeeld hangstoelen, schommelbanken of schommelstoelen zodat je ook daar kan relaxen. Ook bbq’s, buitenkeuken en whirlpools maken steeds vaker deel uit van de tuin.

Een tuin voor Nederlands weer

Vetplanten

Ons klimaat vraagt om stevige planten. Planten die bestand zijn tegen het wisselvallige weer en de heftige zomerse hagelbuien en storm die we de laatste zomer vaker meemaken. Maar ook een goede afwatering is belangrijk. Vandaar misschien dat vetplanten helemaal in zijn.

Groen tuinieren

Bij het inrichten van de tuin wordt steeds vaker gekozen voor natuurlijke materialen. Er wordt ook meer gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Zo krijgt gebruikt hout, sloophout of pallets een tweede leven.  Maar ook bij de bestrijding van ongedierte en bemesting wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke of biologische middelen om het milieu te sparen.

Eetbare tuin

Verticaal tuinieren

Moestuinieren is al een paar seizoenen een trend. En je hoeft niet meteen een hele groentetuin te beginnen. Een paar kruiden in een pot, een paar leuke fruitboompjes of een paar aardbeienplanten, dat kan altijd wel.

Optimaal gebruik van de ruimte

De beschikbare ruimte in de tuin wordt optimaal gebruikt. Daarom is het verticale tuinieren al langer populair. Geen tuin zo klein of er is wel een verticale muur die je kan gebruiken om te beplanten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *