Je tuin gezellig inrichten

Laatst bijgewerkt:

Nu de zomer in aantocht is, is het tijd om de tuin weer eens lekker op te knappen. Een wintertuin is meestal niet erg gezellig: er zijn geen (of weinig) bloeiende planten, de tuinmeubels staan in de schuur en het terras is in de loop van de winter vaak groen geworden van het mos. Tijd voor een flinke opknapbeurt. Dit is de ideale tijd om je tuin opnieuw gezellig in te richten. En dat hoeft niet eens zo duur te zijn, want ook met beperkt budget kun jij je tuin gezellig maken!

Een gezellig terras en mooie paden

Allereerst maak je het terras weer gezellig. Daarvoor is vaak een fikse schoonmaakbeurt nodig. Het beste kun je hiervoor een terrasreiniger gebruiken met de hogedrukreiniger. Zo heb je snel en zonder al teveel moeite weer een mooi en schoon terras. Check ook de paden: vaak worden ook tuinpaden het slachtoffer van groene aanslag, mos en viezigheid. Een schoon terras en paden zijn een heel stuk gezelliger en geven de tuin meteen een frisse uitstraling.

Mooie beplanting

Heb je een tuin met grote delen grond, dan is mooie beplanting een must. Je kiest het beste voor verscheidene borderplanten. Maak een mengeling van meerjarige planten (denk aan hortensia’s en lavendel) en eenjarige planten. Vergeet ook niet om genoeg bloembollen in te graven zodat je van de zomer allemaal mooie bloemen in je borders krijgt! Heb je een moderne of onderhoudsarme tuin, dan is het een goed idee om te zorgen voor wat mooie bloembakken in de tuin. Zo krijg je toch de gezellige uitstraling van levende planten, maar heb je er maar weinig onderhoud voor nodig.

Kies een mooi tuinset

Wist je dat je tuinmeubels voor een groot deel de sfeer in je tuin bepalen? Wil je de tuin eenvoudig gezelliger maken, dan is een tuinbank een mooie optie. Maar breng je veel tijd door in de tuin om te genieten van het zomerse weer, dan is een loungeset misschien een betere optie. Zorg in elk geval dat de meubels een gezellige uitstraling hebben en dat ze goed bij elkaar passen. Houten tuinmeubels geven de mooiste en warmste uitstraling, maar ze hebben wel regelmatig onderhoud nodig.

Gezellige verlichting

tuinverlichtingHet laatste dat een tuin nodig heeft om echt gezellig te worden is mooie en sfeervolle tuinverlichting. Tegenwoordig zijn solar-lampen helemaal in: ze hebben kleine zonnecollectoren waardoor ze overdag opladen. Als het donker wordt gaan ze aan en geven ze -gratis- heel gezellig licht in de tuin. Uiteraard zijn buitenlampen, zoals tuinspots, ook heel geschikt om je tuinpaden en terras te verlichting. Zo kun je ervoor zorgen dat je ook ’s avonds nog gezellig in je tuin kunt zitten met je vrienden en kunt genieten van de laatste restjes warmte. Een vuurkorf is natuurlijk ook een erg knusse en gezellige manier om de tuin te verlichten en verwarmen. Zorg ervoor dat je de verlichting koopt bij een betrouwbare lampenwebshop zoals Lampenonline.com.

Volgorde

Het gezellig inrichten van je tuin begint al met je terras en beplanting. Werk van groot naar klein en breng als laatste de verlichting aan. Dan weet je namelijk al precies welke plekken in de tuin voor jou belangrijk zijn en waar de verlichting moet komen. Probeer rekening te houden met de juiste lampen op de juiste plaats. Zo is een lamp met bewegingssensor ideaal voor bij de deur, maar is het niet zo sfeervol om een felle lamp bij het terras te plaatsen. Met wat sfeervolle, gezellige tuinverlichting tover je de tuin in no time om van een treurige wintertuin naar een gezellige en knusse zomertuin.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *