twee vrouwen bingewatchen

Dit heb je nodig voor een gezellig avondje bingewatchen

Laatst bijgewerkt:

Zin om je favoriete serie in één keer helemaal af te kijken? Reserveer dan een avondje om samen of alleen lekker lang ongestoord te kijken. Bingewatchen moet je natuurlijk niet te vaak doen want dat is niet goed voor je. Maar af en toe kan het best natuurlijk.

Wat heb je er allemaal voor nodig?

#Een scherm

Om een serie te bekijken heb je niet persé meer een TV nodig, hoewel een groot scherm natuurlijk wel fijner kijkt. Heb je geen TV dan kan je ook op een tablet of laptop kijken. Op je mobiele telefoon kijken kan, maar is geen aanrader voor zo’n lange tijd. Voor het echte bioscoopgevoel zijn er ook beamers waarmee je het beeld op de muur kan projecteren.

#Een snelle internetverbinding

Niks zo irritant als een beeld dat blijft hangen als je midden in je serie zit. Met een snelle, betrouwbare internetverbinding zal je daar niet snel last van hebben. Met een internet en TV abonnement heb je én een snelle verbinding én kan je overal waar je bent online TV kijken zonder dat je er allerlei snoeren en kastjes voor nodig hebt. Vaak is zo’n abonnement inclusief allerlei extra functies. Zo kan je een programma even stop zetten, terugkijken of kijken op een moment dat het jou uitkomt.

#Een abonnement op een zenderpakket of streaming dienst

Een internet en tv abonnement kan je vaak ook nog uitbreiden met een zenderpakket dat bij jouw smaak past. Denk aan een zender met films en series, sport, muziek of kinderprogramma’s. Je kan ook kiezen voor een abonnement bij een streamingdienst. Bekende en populaire streamingsdiensten zijn Netflix, Disney+, HBO Max, Viaplay of Videoland. Een zenderpakket met films en series of een streamingsdienst als Netflix is natuurlijk heel geschikt als je houdt van series bingen.

#Je favoriete serie

Misschien heb je al een serie of een genre in gedachten. Kies je voor romantiek, spanning, drama of een combinatie ervan? Een hele avond naar een spannende serie kijken, kan wel een aanslag op je zenuwen zijn. Even googelen naar ‘populaire series om te bingewatchen‘ kan je snel genoeg op ideeën brengen.

#Een plek waar je comfortabel kan zitten

Als je lange tijd zittend of liggend naar een scherm gaat kijken, is het belangrijk om dat in een goede houding te doen. Zorg voor extra kussens om lekker te zitten en een plaid, want als je lang zit kan je het koud krijgen. Las af en toe een pauze in om even de benen te strekken zodat je niet stijf wordt.

#Drankjes en snacks

Natuurlijk wil je ook wat drinken en eten tijdens het bingewatchen. Alcohol is misschien een minder goed idee als je wakker wilt blijven. Zorg bijvoorbeeld voor een thermoskan thee of koffie, frisdrank of een sapje. Als snack denk je misschien als eerste aan popcorn en chips. Wil je het iets gezonder houden dan zijn noten en tortillachips met guacamole een iets gezonder alternatief.

Wat doet bingewatchen met je hersenen?

Bingewatchen is een uitstekende manier om te ontsnappen aan de werkelijkheid en om je dagelijkse zorgen even te vergeten. Het is ontspannend en geeft een gevoel van welzijn. Tijdens het kijken naar een leuke serie maken je hersenen dopamine aan. Dopamine is een stofje dat je een gevoel van genot en plezier geeft. Dat aangename gevoel kan wel verslavend werken waardoor je steeds vaker en langer wilt kijken.

Als je lang naar een serie kijkt, ga je je ook steeds meer inleven en meeleven. De personen lijken levensecht en het voelt alsof je een band met ze hebt. Je wilt maar al te graag weten hoe het verder met ze gaat, wat ook weer verslavend kan werken. Genoeg reden om het bingewatchen niet te overdrijven.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw artikelen ontvangen? Geef je op voor de nieuwsbrief...