Leuke kerstfilms kijken op Netflix

Als je nog niet in de stemming bent voor de Kerst, dan kan je daar snel verandering inbrengen door een paar grappige en vooral romantische kerstfilms te bekijken. Netflix staat er vol mee.

Romantisch, zoetsappig en voorspelbaar 

Kerstfilms zijn natuurlijk zoetsappig en vaak vermoed je na een paar minuten al hoe het af gaat lopen. Maakt niet uit, gewoon verstand op nul en lekker kijken. De ene film kan trouwens wel een stuk leuker zijn dan de ander. Dit vonden wij leuke en minder leuke films.


A dogwalkers christmas tale

Aardige film voor hondenliefhebbers.  De verwende Luce Lockhart is een beetje naïef en ze vindt zelf ook ze dat ze maar weinig inhoud heeft. Ze is bang dat het daarom moeilijk zal worden om een vriend te vinden. In de kerstvakantie wordt ze hondenoppas om iets bij te verdienen. Op het hondenveld ontmoet ze allerlei aardige mensen. 

IMDb 5,2


The Spirit of Christmas

Kate Jordan is advocate en moet voor haar werk een hotel laten taxeren en verkopen. Dat gaat niet zo vlot als ze hoopt. Taxateurs vluchten omdat het spookt in het hotel. En wat blijkt, het is een heel knap spook. Maar wel een spook dat vervloekt is.  Beetje ongeloofwaardig maar wel een origineel verhaal.

IMDb 6,5 


A Wish for Christmas

Leuke film. Sara stelt zich altijd bescheiden op. Als haar baas haar idee steelt en daarmee goede sier maakt op de kerstborrel heeft ze er helemaal genoeg van. Ze komt de kerstman tegen en die geeft haar een envelop. Ze mag een wens doen. Ze wenst dat ze mensen eens goed de waarheid durft te zeggen. 

IMDb 6,1


You can’t fight Christmas

Leslie is de grootste kerstfan die er bestaat. Het is haar taak om de lobby van het Chesterton Hotel te versieren. Als ze op de ladder staat valt ze in de armen van Edmund, de kleinzoon van de eigenaar. Edmund vindt kerst maar oppervlakkige onzin.
Dit is de enige film die ik tot nu toe niet heb afgekeken vanwege te verschrikkelijk. 

IMDb 4,5


The Princess Switch

Stacy is banketbakster en wordt uitgenodigd door het koninklijk huis van Belgravia om mee te doen aan een bakwedstrijd. Ze komt daar haar evenbeeld tegen, Dutchess Margaret Delacourt. Margaret wil dolgraag eens een paar dagen als ‘normaal mens’ doorbrengen. Stacy en Margaret ruilen van plek. 

IMDb 6,1


Christmas Wedding planner

Kelsey Wilson is wedding planner. Ze is druk met het organiseren van de exclusieve bruiloft van haar nichtje. Alles verloopt voorspoedig tot Connor McClane, een privé-detective zich er mee komt bemoeien. Hij onderzoekt de bruidegom en gooit daarmee alles in de war.

IMDb 4,6


The Holiday calendar

Aardige film over een meisje dat fotograaf wil worden. Ze krijgt een antieke adventkalender met magische eigenschappen kado van haar grootvader. Elke dag springt er een luikje op en krijgt ze een belangrijke aanwijzing. Toch gaat het niet helemaal zoals ze graag wil.

IMDb 5,7


The Christmas Chronicles

De andere films zijn vooral romantische films die rond kerst spelen. In de Christmas Chronicles speelt de kerstman mee, gespeeld door Kurt Russell. Broer en zus, Kate en Teddy willen de kerstman betrappen en op de foto zetten. Dat verloopt anders dan ze dachten.

IMDb 7,5