Foto: S.Pochatun/unsplash

Trend: de lange, wijde blazer

Zoals we al schreven in de mode trends voor komend najaar 2020/2021, de mode wordt meer oversized. Dus ruimer, wijder en langer. Dat gebeurt ook met de blazer. De blazer die de afgelopen seizoenen kort en nauw aansluitend werd gedragen wordt nu langer en wijder. Soms zelfs weer met schoudervullingen.

Mannenblazer

Een blazer die lang en wijd is doet als snel denken aan een mannenblazer. En dat is precies de look die je er bij voor moet stellen. Weinig of niet getailleerde blazers die je draagt met een bijpassende broek of combineert met een jeans of rok. Je ziet zowel single breasted als double-breasted blazers.

Geruite blazer

Ruiten stoffen zullen we de komende winter veel zien. Ook tweed-achtige stoffen en corduroy zijn populair. De ruit is heel geschikt voor een kostuum of blazer. Je ziet dit najaar zowel fijne als wat grovere ruiten.

Blazer: casual of gekleed

Een blazer kan je casual dragen of wat meer gekleed. De casual blazer draag je op een jeans of broek die je bijvoorbeeld combineert met sneakers, veterboots of enkellaarsjes. Draag er een bloes, trui of t-shirt onder. Een blazer met een rok kan ook. De rok kan allerlei lengten hebben van lang tot mini.

Kies je voor een wat meer geklede look, dan draag je de blazer bijvoorbeeld met een broek of rok van dezelfde stof. Draag er een nette blouse onder en combineer het geheel met pumps of laarzen met een hak.

Blazer met riem

Wil je een wat meer vrouwelijke look voor de wijde blazer? Overweeg dan om hem met een riem te dragen. Zo accentueer je je taille.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *