Trend: Bruin, is het nieuwe zwart

Bruin, oranje en geel zijn trendkleuren voor deze herfst en winter. Met name chocolade-, hazelnoot en amandelbruin worden getipt als populaire kleuren. Eigenlijk is het al een paar seizoenen geleden dat bruin een hoofdrol had. Bruin en oranje zijn kleuren die in de jaren ’70 en ’80 heel hip waren. We dit najaar zien meer invloeden uit deze tijd in de kleding en kapsels terug. Daarom hier wat inspiratie hoe je bruin draagt.

Met welke kleuren combineer je bruin?

Bruin kan zowel koel zijn als het meer grijstinten in zich heeft en warm als het meer geel en oranjetinten heeft. Het gaat te ver om te zeggen dat bruin een saaie kleur is. Maar bruin kan je wel ophalen door het te combineren met wat fellere of sprekende kleuren.

Bruin staat goed met neutrale kleuren zoals wit, gebroken wit, beige. Hieronder zie je nog een paar geslaagde kleurencombinaties die passen bij de trendkleuren van dit seizoen.


Blauw, turquoise, mint

Oranje, goud en geel

Licht-roze, roze en fuchsia

Deze bruine kleding wil je hebben…

Van top tot teen in het bruin is misschien wat veel van het goede. Combineer ze liever met kleurige accessoires.

Bruine rokken

Rokken van corduroy, suède, leer of stof. Maar wel bruin. Van minirok tot kuitlange rokken.

Bruine jurken

De jurken zijn net als de rokken hierboven kort of lang en hebben vaak een retro look. In het bijzonder zijn blousejurken heel populair.

Bruine schoenen en laarzen

Natuurlijk zijn er dit seizoen ook bruine schoenen en laarzen in overvloed. Vooral schoenen met een slangenprint en andere dierenprints zijn populair. Enkellaarsjes en veterboots blijven populair maar hoge laarzen zie je dit seizoen ook steeds vaker.

Bruine truien en vesten

Het is toch wel even wennen al die bruine truien. Lange gebreide vesten zijn in de mode. Bij voorkeur met kabels en ander ingebreide patronen.

Bruine jassen en jacks

Lekkere warme ruime jassen van teddy of met dons.

Bruine broeken

De tailles van broeken zijn over het algemeen hoger. Chino’s zijn veel te zien, net als cropped broeken en de broekrok-achtige broeken. En niet te vergeten, de flared broeken met wijde pijpen. Wat betreft stoffen zijn corduroy en leer nog steeds populair.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *