modekleuren herfst winter

Mode kleuren herfst winter 2019-2020

Bij de nieuwe modekleuren voor het komend najaar valt één ding op: veel rood, oranje en roze en vooral bruintinten. Een vrolijk palet kleuren dat je misschien minder snel verwacht voor het najaar. Best een opmerkelijke serie kleuren. Natuurlijk waren veel van deze kleuren al te zien op de grote modeshows.

Bekijk nu vast de kleuren voor herfst winter 2020/2021

12 trendkleuren

Vorige winter zagen we bij de Pantone kleuren voorspelling ook al een wat fellere kleur rood, donkerrood en oranje en dat heeft zich nu alleen maar uitgebreid.


Bekijk hier de belangrijkste mode trends voor dit najaar

Duif roze

duifroze
foto: 1*

Fruit dove pink, genoemd naar de de felle roze kleur van een duivensoort die in het Nederlands Swainsons jufferduif wordt genoemd. Het is een warme maar wel opvallende kleur roze. Op de catwalk werd het roze opvallend vaak gebruikt voor jassen.

Chilipeper rood

chili peper rood
Foto: 2*

Rood is al een paar seizoenen in trek. Deze herfst en winter 2019-2020 is het vlammende rood van de chilipeper de kleur. Een felle kleur rood die een sombere winterse dag prima kan opfleuren.

Licht perzik roze

creme de peche
Foto: 3*

De kleur van crème de pêche. Een hele lichte kleur die een mix is van zacht roze-oranje-beige. Eén van de weinige lichtere kleuren. Een kleur die heel mooi combineert met de andere roze en rode tinten in dit rijtje.

Perzik roze

perzik pink kleur winter
Foto: 4*

Het oranje-roze van het zachte perzikvel. Een kleur roze die naar het oranje toe gaat. Een warme kleur die je minder snel bij de winter verwacht.

Dark cheddar

Foto: 5*

De kleur van de fel oranje Cheddar kaas. Nog een oranje tint, iets geler dan de volgende kleur oranje. Een kleur die dicht bij het perzik ligt maar net iets feller is.

Tijger oranje

Foto: 6*

De derde oranje tint op een rij. Tijger oranje is wat helderder dan de cheddar kleur hierboven en wat minder roze dan de perzik kleur.

Sugar almond

suiker amandel trend kleur
Foto: 7*

De kleur van suikerpinda’s of suikeramandelen. Het is een rood/oranje bruine kleur van gekarameliseerde suiker. De kleur combineert prima met alle oranje tinten.

Rocky road bruin

donkerbruin modekleur 2019-2020
Foto: 8*

De diepe donkerbruine aardse kleur van een rotspad. De donkerste kleur van deze set kleuren. Dit donkerbruin zal prima combineren met de twee perziktinten en de bruine tint hieronder. Maar kan ook met het rood en roze.

Eden

eden groen modekleur
Foto: 9*

Een donkergroene kleur van een donker bos. De enige groene kleur.

Galaxy blue

galaxy blauw kleur
Foto: 10*

Galaxy blauw of melkweg blauw is het blauw van de sterrenhemel. De kleur combineert mooi met de roze en rode tinten.

Bluestone

bluestone modekleur
Foto: 11*

Blue stone of blauwsteen is een natuursteen die vaak voor tegels gebruikt wordt. Het is een grijsblauwe kleur met een vleugje groen erin.

Biking red

biking red
Foto: 12*

Biking red is een diepe donkerrode kleur. Een sterke en krachtige kleur rood. Heel mooi in combinatie met licht perzik, maar ook wel gecombineerd met fel rood.

Behalve deze 12 trendkleuren, worden deze 4 basiskleuren verwacht:

basiskleuren

Vanilla custard, Nachtblauw, Paloma grijs en guacamole groen.

*Foto’s: 1), 2) 3), 6), 9) 10), 11), 12) O. Hrubaru 4), 5), 7), 8) Fashionstock.com

  1. Alleen groene kleuren zijn voor mij geen must! Weinig flatterend toe oranje combinatie met bruin top !

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *