Mode kleuren herfst winter 2018-2019

De mode kleuren voor het najaar van 2018-2019 zijn natuurlijk al lang bekend. Terwijl we hier nog wachten op de zomer wordt achter de schermen al lang gewerkt aan de mode voor de komende winter. De trends in modekleuren zijn daarbij natuurlijk heel belangrijk. Net als ieder seizoen geeft Pantone de belangrijkste trendverwachtingen weer in hun kleurenschema.

Neem ook vast een kijkje bij de kleuren voor de lente zomer 2019 . Je ziet dan dat de kleur pink peacock een blijvertje is.

Modekleuren winter 2018-2019

Wat valt er op aan de kleuren dit najaar? Ten eerste zijn het vrij felle en vrolijke kleuren. Twee tinten geel, lila en oranje zijn toch vrij opvallend voor de winter. Het donkerrood, het petrolachtige blauwgroen en het olijfgroen zijn wat dat betreft meer herfstachtige kleuren.


Hier zie je wat de modetrends zijn voor de herfst en winter 2018-2019.

Dit zijn de modekleuren voor dit najaar:

Klaproos rood

Valiant poppy – Rood is in de zomer 2018 ook al een belangrijke modekleur (tomatenrood). Dat blijft dit najaar ook zo met een mooie niet te felle kleur rood. De kleur van de klaproos.

*bron foto’s: 1.

Peer rood

Pear Red – Geen idee dat er ook rode peren waren. Maar ze zijn er en hebben mooie herfstachtige kleur donkerrood. Het is een iets lichtere kleur dan die rode port kleur van de vorige herfst en winter. Bij een aantal ontwerpers wordt Peer rood gecombineerd met het klaproos rood hierboven.

*bron foto’s: 1.

Nevelblauw

Nebulas Blue – Een iets nevelige lucht als het al wat schemert. Een mooie kleur blauw, niet te fel en niet te donker.

*bron foto’s: 2., 1.

Olijfgroen

Martini olive – Een mooie, vrij neutrale kleur olijf bruingroen. Dit is een kleur die prima past bij herfst- en wintermode. De kleur laat zich prima combineren met donkerrood, oranje, blauw, geel, roze en zelfs lila.

*bron foto’s: 4.

Ceylon geel

Een kruidige kleur geel. Een kleur die aan kruiden voor curry doen denken. Het is een kleur geel die enigszins naar het groen toegaat. Een licht mosterdgeel.

*bron foto’s: 2., 3.

Herfstig oranje

Russet orange – De oranje kleur van herfstbladeren die de grond bedekken. Best een vrolijke kleur voor het najaar. Een kleur die combineert met olijfgroen, bruin en zwart.

*bron foto’s: 4., 5.

Crocus blad

Crocus petal – Het zachte lila van de voorjaarcrocus. Lila was dit voorjaar ook al erg populair. Combineer het met paars, met blauw, met grijs of zwart.

*bron foto’s: 4., 1.

Ultra Violet

De kleur van het jaar 2018 hoort natuurlijk ook bij de kleuren voor de winter thuis. Het is een kleur die prima past bij wintermode. Combineer het met lila of roze bijvoorbeeld.

*bron foto’s: 2., 1.

Limelight geel

Limelight – Een opvallende kleur geel. De kleur van het licht van een schijnwerper. Lijkt nog het meest op citroengeel. Erg vrolijk voor de winter.

*bron foto’s: 2., 1.

Oud roze

Mellow rose –  Oud roze is een mooie zachte kleur. Mooi met grijs of zwart te combineren of met donkerrood of donkerpaars.

*bron foto’s: 4., 4.

Quetzal groen

Quetzal Green – De Quetzal is een tropische vogel met een prachtige blauwgroene verentooi. Een mooie en frisse kleur die bijvoorbeeld samen kan met geel, zwart, grijs of beige.

*bron foto’s: 4., 1.

Roze pauw

Pink peacock – Niet zo bekend als de blauwgroene pauw en veel zeldzamer. Maar wel een prachtige kleur donkerroze. Mooi met donkerrood, blauw, grijs en zwart.

mode kleuren winter 18/19

*bron foto’s: 1., 1.

Basiskleuren

Voor de alledaagse kleuren of basiskleuren zijn dit de vijf tinten die getipt worden.

klassieke kleuren winter 2019

* ©Foto’s: 1. O. Hrubaru, 2. Ron Adar, 3. Sam Aronov, 4. Catwalker, 5. Guppyss

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *