haar

Vier tips voor mooi, gezond en glanzend haar

Je ziet het bijna iedere dag wel voorbij komen: modellen met ultrasoepel en gezond haar in de reclame spotjes op tv. Glanzend, vol en zacht haar. Wat ze ook doen, hoeveel ze ook bewegen; het haar blijft er geweldig uit zien.

Nu komen er bij een reclame spotje natuurlijk tientallen trucages kijken, maar het is ook mogelijk om in het echt zulk gezond en soepel haar te hebben. Met deze 7 tips krijg jij dat perfecte haar als in de reclame spotjes.

1. De juiste shampoo

Het begint allemaal bij het kiezen van de juiste shampoo. Een goede shampoo doet namelijk veel meer dan alleen maar flink schuimen en lekker ruiken. Kies een shampoo die bij jouw haren past. Heb je bijvoorbeeld een droge scalp, dan is een zachte verzorgende shampoo de juiste oplossing. Echt goede shampoo heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Sommige shampoo brengt vocht in het haar, andere shampoo maakt het gemakkelijk doorkam-baar en weer een andere shampoo zorgt dat de puntjes wat sterker worden. Kies dus voor meer dan alleen een lekker geurtje: kies voor kwaliteit.


2. Eerst conditioner, dan shampoo

Waarschijnlijk gebruik je net als iedereen je shampoo voordat je de conditioner gebruikt. Maar door het juist andersom te doen bescherm je het haar. Dit zorgt ervoor dat je haar meer vocht en glans krijgt. Wil je het helemaal goed aanpakken? Voeg dan na de conditioner en shampoo een paar druppels citroensap of kokosolie toe bij de laatste spoeling.

3. Spoel met koud water

Nu is een koude douche natuurlijk niet altijd even aangenaam, maar je haren spoelen met koud water geeft goede resultaten. Het bevorderd namelijk de bloedsomloop en dit zorgt er weer voor dat dof haar gemakkelijker gaat glanzen. Waar warm water de hoofdhuid licht beschadigd en het haar uit kan drogen, doet koud water het tegenovergestelde. Met koud water blijft het haarzakje gesloten, en dit is beter voor het haar.

4. Borstel je haar twee keer per dag

Borstel jij je haren alleen ’s ochtend even snel wanneer je opstaat? Probeer het eens twee keer per dag te doen. Door je haren (zachtjes) te borstelen stimuleer je namelijk de haargroei en creëer je volume. Dit zorgt ervoor dat je haren krachtiger zijn, meer glanzen en zelfs sneller gaan groeien. Maak gebruik van een ronde föhn borstel om zo min mogelijk haren te breken tijdens het borstelen. Heb je kroezig haar dat lastig te borstelen is, maak dan gebruik van een olie om het haar wat zachter te maken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *