Tips om er jonger uit te zien of beter gezegd, om te voorkomen dat je er ouder uitziet dan je zou willen.

Geen ingewikkelde toestanden maar gewoon eenvoudig toe te passen tips. Over het algemeen geldt wel: less (make-up) is more.

Kapsel

  • Update je kapsel regelmatig. Kies wel een kapsel dat past bij de vorm van je gezicht.
  • Een kapsel met een pony heeft de voorkeur. Een pony heeft als voordeel dat het de rimpels op je voorhoofd verdoezelt.
  • Een paar lichte highlights in je haar kunnen ook wonderen doen en geven een jeugdige uitstraling.
  • Verplaats je scheiding regelmatig. Als je altijd je scheiding op dezelfde plaats hebt, dan vangt je haar daar de meeste zon. Je wordt daar dan eerder grijs.
  • Werk je grijze uitgroei bij.

er jonger uitzienBlush

Bij het ouder worden, wordt de kleur van je haar en huid valer. Een blusher kan je gezicht oppeppen. Bedenk wel dat hoe lager je een blusher aanbrengt hoe ouder het je maakt. Breng blusher aan op je jukbeenderen en wrijf het uit naar boven richting je slapen. Kies voor een natuurlijke kleur. Knijp in je wangen en kijk hoe je huid donkerder kleurt, zoek naar zo’n tint. Een andere manier is om naar de natuurlijke kleur van je lippen te kijken en in die tint een blusher te zoeken.

Wenkbrauwen

Ben je over de dertig, wees dan voorzichtig met het epileren van je wenkbrauwen. Het zal langer duren voordat je wenkbrauwen weer terug groeien. Maak je wenkbrauwen ook niet te donker.

Kijk hier voor tips voor mooie wenkbrauwen

Tanden

Een manier om direct jonger te lijken is door het bleken van je tanden. Door de tijd verkleuren je tanden door gebruik van thee, rode wijn en koffie.

Denk aan je houding

Een goede houding maakt niet alleen slanker maar laat je ook jaren jonger en energieker lijken.

Meer over een goede houding

Foundation

Een ouder wordende huid wordt dunner. Een foundation met SPF (Sun Protection Factor) van tenminste 15 is geen overbodige luxe. Maar gebruik niet te veel foundation. Doe wat vloeibare foundation op het voorhoofd, kin en wangen en smeer dit goed uit.

Meer over foundation

Ogen

  • Metallic oogschaduw maakt rimpels en lijntjes duidelijker zichtbaar. Gebruik een niet glimmende oogschaduw in een natuurlijke kleur b.v. taupe (een soort rozebruin).
  • Trek geen zware, strakke lijnen met eyeliner. Maar gebruik weinig potlood en vervaag dit. Ruil je zwarte oogpotlood in voor een blauw, groen of bruin potlood.
  • Krul je wimpers voor een open en frisse blik.

Verticale liplijntjes

Verticale liplijntjes zijn lastig bij het aanbrengen van lipstick. Een snelle oplossing is om de lijntjes op te vullen met een wasachtige vulling zoals lipbalsem. Breng hierover met een kleurloos lippotlood de lijn aan en breng dan de lipstick aan. De balsem vult de lijntjes en de lippotlood zorgt ervoor dat de lipstick niet uitloopt.

Kleur lipstick

Een verkeerd gekozen kleur lipstick kan je ouder laten lijken. Laat bruintinten liggen en ook hele felle kleuren. Gebruik glanzende, vochtinbrengende, geen matte lipstick, deze geven meer diepte aan de lippen.

Meer over lipstick