nude look

Nude make-up stap voor stap

De make-up trend in 2019 is verrassend natuurlijk. Er komt een enkele felle kleur of glitter aan te pas. Maar verder is het meer de nude look, waarbij je er zo natuurlijk mogelijk uit ziet.

Dat betekent niet dat er weinig of geen make-up bij te pas komt.

De juiste kleuren

nude make-up

Bij de nude look gaat het erom dat je lichte, neutrale kleuren gebruikt die dicht bij je natuurlijke tinten komen, maar toch iets extra’s geven. Je gebruikt geen kleuren die van nature niet in je gezicht voorkomen zoals groen, blauw, paars en knalrood. De make-up zorgt er dan voor dat je huid er stralend uitziet, je ogen stralen en je mond mooi glanst. Maar wel zo natuurlijk mogelijk.

Stap 1 – de wenkbrauwen

Bekijk je gezicht goed, speciaal naar je wenkbrauwen. Bij de nude look wordt de aandacht niet door kleur en make-up getrokken, waardoor je persoonlijke eigenschappen extra opvallen. Wenkbrauwen zullen daardoor meer opvallen. Dat is een goede reden om er aandacht aan te besteden zodat ze er goed uitzien. Zorg dat de vorm van je wenkbrauwen goed is. Kam je wenkbrauwen en werk ze desnoods bij met kleur als dat nodig is. Doe dat b.v. met oogschaduw die wat kleur betreft dicht in de buurt komt van je eigen kleur.


Stap 2 – concealer en foundation

Kijk naar donkere plekken onder je ogen of rode vlekjes en werk ze bij met een concealer. Gebruik daarna een lichte vloeibare foundation. Gebruik niet te veel en verdeel het goed over je gezicht zodat het nauwelijks zichtbaar is.

Stap 3 – primer

Bewerk je oogleden met een primer die geschikt is voor je ogen.  De primer zal een goede ondergrond zijn voor de oogschaduw en ervoor zorgen dat deze lang blijft zitten.

Stap 4 – oogschaduw

Kies een iets donkerder neutrale tint oogschaduw. Dit kan een bruine, roze of grijzige tint zijn. Het moet bij voorkeur een oogschaduw zijn die zich goed laat uitwrijven zodat er geen overgang te zien is. Breng de oogschaduw aan op je bovenste ooglid en wrijf het uit tot de arcadeboog en een klein beetje onder je oog dat je naar buiten toe uitwrijft.

Stap 5 – mascara

Kies voor een bruine mascara tenzij je heel donker haar en een donkere huid hebt en breng deze licht aan.

Stap 6 – blusher

Neem een rozige of perzik kleurige blusher en accentueer hiermee je jukbeenderen. Gebruik een grote zachte kwast zodat de blush goed uitgewreven kan worden.

Stap 7 – lipgloss

Breng wat kleurloze lipgloss aan. Vind je dat te kleurloos, kies dan voor een natuurlijke kleur lipstick of gekleurde lipgloss.

Stap 8 – poeder

Werk je make-up af met wat poeder waardoor je je make-up fixeert en/of besproei je gezicht met wat water (met de plantenspuit) of de spray met mineraalwater van b.v. Evian (bij de drogist).

Lees ook hoe je er goed uit kan zien zonder make-up.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *