make-up langer

Zo blijft je make-up langer mooi, 10 tips

Je kent het wel. ‘s Ochtends als je jezelf net hebt opgemaakt, zie je er helemaal goed uit.

In de loop van de dag vervaagt je make-up langzaam totdat er aan het einde van de dag alleen maar wat vage sporen van over zijn.

Volg deze 10 tips zodat je make-up de hele dag mooi blijft zitten

1. Licht

Breng je make-up als het mogelijk is aan bij natuurlijk licht. Als je het in fel kunstlicht doet, dan bestaat de kans dat je te weinig kleur zult gebruiken die snel zal vervagen.

2. Primer

Een primer is een soort grondlaag onder je make-up. Je brengt een primer aan nadat je je vochtinbrengende crème of dagcrème hebt aangebracht. Een primer egaliseert je huid. Kleine lijntjes en rimpeltjes worden gladgestreken of minder diep. Verder zorgt een primer ervoor dat zweet en talg zich niet kan vermengen met je make-up. Dat laatste is vaak de belangrijkste reden dat je make-up vervaagt.

Er zijn ook speciale primers voor oogmake-up.

3. Foundation

Breng de foundation zo dun mogelijk aan. Als je te veel foundation opbrengt dan geeft dit alleen maar aanleiding tot vlekken en uitlopen.

4. Fixeren

Wat kan je doen om je make-up te fixeren? Een truc die over het internet rondgaat is het fixeren met haarspray. Je kan ook een speciale fixatiespray gebruiken, die is hiervoor bedoeld.

5. Blusher en oogschaduw op poederbasis

Kies voor een blusher en oogschaduw op poederbasis. Producten op crèmebasis verdwijnen sneller, poeder houdt langer.

6. Lipliner

Gebruik lipliner. Niet alleen voor de rand maar voor je hele lippen. Neem een kleurloze of lichtere tint dan je lipstick. De lipstick zal beter hechten en langer mooi blijven.

7. Oogverzorgingsproducten

Het is alleen maar goed als je voor het gebied rond je ogen een speciaal product gebruikt. Maar gebruik dit bij voorkeur ‘s nachts. Onder je make-up wordt dit snel te vet. Je kan eventueel wel een product op gelbasis gebruiken.

8. Waterproof make-up

Natuurlijk hebben waterproof producten de voorkeur. Vooral waterproof mascara en eyeliner voorkomen dat zweet of tranen je make-up verpesten.

9. Huid deppen

Het vet of talg van je huid kan in de loop van de dag door je make-up heendringen. Een primer helpt dit voorkomen. Is je huid erg snel vet, gebruik dan geen poeder. Dat ziet er snel sponsachtig uit. Dep je huid liever met een tissue of met speciale matteerdoekjes die je kan kopen.

10. Langhoudende producten

Kies langhoudende of ‘long stay’ lipstick en oogschaduw, maar test ze eerst wel even op de rug van je hand. Langhoudende producten kunnen er vaak droog en kalkachtig uitzien. Dat kan bij een vettere huid een beter resultaat geven dan op een droge huid.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *