winterjas kiezen

De ideale winterjas: hoe vind je hem?

Het is voor veel mensen één van de duurdere kledingaankopen die ze doen, dus dan wil je wel dat het een goede is: de winterjas. Een kledingstuk dat je vaak vele maanden achter elkaar vrijwel iedere dag draagt, waar je aardig wat geld aan uitgeeft en dat aan veel eisen moet voldoen. Hoe vind je de winterjas die bij je past?

Een winterjas voor dames

Als het gaat om een dames winterjas, heb je ontzettend veel keuze. Dat lijkt goed nieuws, met zoveel opties is er altijd wel een exemplaar dat goed bij je past, maar kan je zoektocht ook best wat lastiger maken. Als je zoveel te kiezen hebt, kan het soms extra lang duren tot je er helemaal zeker van bent dat de jas die je op het oog hebt ook echt de beste keuze is. Het is ook zo zonde als je vlak erna tegen een nog beter exemplaar aanloopt!

Om te bepalen welk soort winterjas je het best kunt kopen, ga je natuurlijk allereerst uit van je favoriete kledingstijl in het algemeen. Kleed je je graag sportief, dan is een wat korter, sportief jack met een lekkere dikke voering waarschijnlijk je beste keuze. Kleed je je eerder klassiek, dan zal je aandacht eerder worden getrokken door compleet andere jassen; wat langer, en misschien gemaakt van wol.


Heb je een idee van wat voor soort jas het best bij jou past, dan ga je naar de meer praktische zaken kijken. Wil je een jas met capuchon of niet? Moet hij regenbestendig zijn, of waterdicht zelfs? Wat voor soort zakken heeft jouw voorkeur? Fiets je vaak? Dan is een heel lange jas misschien wat minder handig. Ook kun je kijken naar het soort kleding dat je vaak draagt. Veel dames die graag jurken dragen, kiezen het liefst voor een jas die wat langer is, zodat dit wat beter combineert. Let tenslotte ook op het materiaal van je voorkeur, en zeker ook op de kleur. Een opvallende kleur kan leuk zijn, maar draag je hem de hele winter lang iedere dag, kan hij je ook tegen gaan staan.

En een winterjas voor heren

Een heren winterjas kies je eigenlijk op min of meer dezelfde manier uit. Zoals bij veel kleding voor heren het geval is, hebben zij ook op het gebied van jassen net wat minder keus. Toch is er genoeg te vinden in iedere stijl. Ook hier vormt de normale kledingstijl weer de basis, waarna je weer gaat kijken naar de meer specifieke zaken als lengte, materiaal en kleur. Let er vooral op dat je jas goed past bij de kleding die je dagelijks draagt: je persoonlijke voorkeur mag misschien sportief zijn, als je iedere dag in pak naar het werk gaat is een jas kiezen die daar goed bij staat misschien een betere optie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *