Tips die je helpen om er goed gekleed en verzorgd uit te zien

Werken, kinderen verzorgen, de was en boodschappen doen, lekker koken en dan ook nog eens zorgen dat je er goed gekleed en verzorgd uitziet? Het is bijna niet te doen.

Dress for success

Toch helpt het als je weet dat je er goed uitziet, als je kleding leuk staat, bij elkaar past, schoon is, goed gestreken en je schoenen gepoetst. Je voelt je er beter en zelfverzekerder door.

Hoe komt het dat het je collega wel lukt om er altijd fris, vlekkeloos en verzorgd uit te zien en jou niet?

Deze tips helpen je

Een goede voorbereiding, een klein beetje extra tijd en aandacht helpen je al een eind op weg. En als je van al die kleine veranderingen een gewoonte kan maken, dan gaat het wel lukken.

Zorg voor een opgeruimde kledingkast

Onopgevouwen kleding, zomer- en winterkleding door elkaar, kleding die achter in je kast belandt en die je alleen bij toeval terugvindt, kleding met vlekken. Doe jezelf een groot plezier en trek een half uurtje uit om je kast te organiseren. Doe kleding die je niet meer draagt weg, was kleding met vlekken of breng ze naar de stomerij. Berg winterkleding op en zorg dat je overzicht houdt. Een stapel broeken, een stapel shirts. Hang kreukende kleding op een hangertje en zorg voor overzicht. En nog belangrijker, hou het bij.

Het kost even wat tijd, maar dat gaat je de komende week veel tijdswinst opleveren.

Maak een kledingplan voor de hele week

Neem het weekend even tijd om een plan te maken voor de week. Ga voor complete outfits waarbij je leuke combinaties maakt. Kijk of alles schoon en klaar is om te dragen.

Dat scheelt ’s ochtends een heleboel tijd en rommel, zeker als je iemand bent die dingen aantrekt en het vervolgens weer uittrekt omdat het niet bevalt. En die tijd die je erin steekt om alles bij elkaar te matchen, ga je zeker terugzien.

Er zijn ook apps die je hierbij kunnen helpen. Bekijk Closet+ eens of Stylicious.

closet

Vergeet je accessoires niet

Schoenen, riemen, sierraden, sjaals, tassen en andere accessoires maken je outfit af. Houd hier bij het maken van je kledingplan ook alvast rekening mee.

var

Varieer

Probeer niet altijd dezelfde combinaties te maken. Draag tops eens op een andere broek of rok, draag andere kleuren shirts onder vest of jasjes. Kijk naar verrassende kleurcombinaties of draag eens andere schoenen of laarzen onder een outfit.

Hou rekening met het weer en wat je doet

Als je naar je werk gaat draag je waarschijnlijk andere kleding dan op een vrije dag. En als je denkt dat het warm wordt dan houd je daar natuurlijk ook rekening mee. Als je het niet zeker weet, draag dan kleding in laagjes.

Laat je inspireren

Soms heb je meer ideeën dan andere dagen. Heb je het idee dat je een beetje in een sleur zit wat kleding betreft en zou je wel eens iets heel anders willen? Bekijk eens wat modeblogs of blader wat modetijdschriften door.

Wat draag je eronder?

Bij een kledingplan hoort ook goed ondergoed. Zorg dat je het goede ondergoed kiest onder de juiste kleding. In de meeste gevallen geldt: hoe onzichtbaarder je ondergoed is, hoe beter. Dus geen onderbroeken die zich aftekenen onder broeken of slecht passende bh’s.

Check je kleding

Check je kleding regelmatig en bij voorkeur voordat je het weer in de kast hangt. Kijk of er knoopjes ontbreken, check op losse naden, losse draden, vlekken.

Voorkom haast

Sta een paar minuten eerder op. Vijf tot tien minuten kan het al verschil maken. Je kan dan net wat meer aandacht besteden aan je haar en je make-up. Bovendien zorgt haast vaak voor vlekken en andere ellende.

wat vond je ervan?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.