langer bruin blijven

Langer bruin blijven

Je hebt in de zomer een mooi bruin kleurtje gekregen en dat wil je zo lang mogelijk zo houden. Hoe pak je dat aan?

Bruin is maar tijdelijk

Je wordt bruin als de zon het pigment in de toplaag van je huid activeert. Als je bruin bent en je krijgt verder geen zonneschijn, dan verdwijnt je kleurtje snel. Na zes tot tien dagen vernieuwen de huidcellen zich en is het kleurtje bij de meeste mensen verdwenen. Hard schrubben, scheren of andere huidschurende producten versnellen dit proces nog.

Om zo lang mogelijk kleur te houden kun je de volgende dingen doen:

1. Bijbruinen

Als je de kans en de gelegenheid hebt is een half uurtje per dag zon de beste garantie om langer bruin te blijven. Maar laat je niet verbranden. Een verbrande huid is niet alleen ongezond, de kans dat je gaat vervellen wordt groter en dan ben je je kleur geheel of gedeeltelijk kwijt op een niet zo’n fraaie manier.

2. Zelfbruiner

Laat de zon zich niet zien of ben je niet in de gelegenheid dan is een zelfbruinende crème of bodylotion een prima alternatief.

3. Vocht inbrengen

Een zongebruinde huid wordt droger en heeft veel behoefte aan vocht. Je wilt niet dat je huid leerachtig en schilferig wordt. Bovendien, als je huis schilfert verlies de je bruine kleur eerder. Kies shea butter, jojoba olie of desnoods olijfolie om je huid gehydrateerd en soepel te houden.

4. Exfolieer

Om je huid glad en egaal te houden is het nodig om te exfoliëren of van dode huidcellen te ontdoen. Hiervoor gebruik je een exfoliant of fijne scrub waarmee je licht masserende bewegingen maakt. Het is wel belangrijk om dit heel voorzichtig en met een mild middel te doen. Want met de dode huidcellen verdwijnt je bruine kleur natuurlijk ook. Eigenlijk is het nog belangrijker om dit voordat je bruin wordt ook te doen. Je bruint egaler als je huid glad is en ontdaan van dode huidcellen. Ook als je een zelfbruinend product gebruikt, is het belangrijk dat van te voren je huid ontdaan is van dode cellen om een egale kleur te krijgen.

5. Huismiddeltjes

Er zijn een paar huismiddeltjes om de huid langer bruin te houden.

– Neem een bad met een paar eetlepels thee of koffie in het water

– Pel een paar tomaten, en prak ze fijn met een theelepel plantaardige olie, 2 eetlepel kwark en 1 eetlepel melk. Breng het mengsel op je gezicht aan en laat het 15-20 minuten intrekken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *