kleding kopen

Hoe koop je kleding die je ook echt gaat dragen?

Kleding zoeken met een goede pasvorm die precies bij jouw smaak past, kan behoorlijk tijdrovend en lastig zijn. Iedereen heeft wel een paar kledingstukken die perfect zitten en die je graag en vaak draagt. Maar zo heeft iedereen ook wel miskopen in z’n kledingkast, misschien zelfs met het prijskaartje er nog aan. Dat is vaak kleding die niet goed past, niet lekker zit, niet bij je past of moeilijk te combineren is.

Hoe koop je kleding die je ook echt gaat dragen?

Stel jezelf een paar vragen

Als je een kledingstuk ziet dat je bevalt en dat je overweegt te kopen, stel je dan deze vragen voor je een aankoop doet:


#1 Past het?

Als een kledingstuk niet goed zit, net te klein of te groot is, ergens trekt of lubbert, koop het dan niet. Maak er een gewoonte van om alleen kleding te kopen die perfect past. Vergeet bij broeken en rokken niet om ook even te gaan zitten. Kijk bij vesten, blouses en jurken of je je armen comfortabel kan bewegen en of eventuele knopen of andere sluitingen niet te strak gespannen staan.

#2 Past het bij mijn stijl?

Kijk of het kledingstuk bij jouw kledingstijl past. Het helpt enorm als je een paar favoriete kledingmerken hebt die bij je smaak en stijl passen en je doorgaans goed passen. Bij kledingmerken als Comma, Fabiënne Chapot, Studio Anneloes of Josephine & Co, allemaal te koop bij Puurpastelle.nl, weet je dat je op een bepaalde stijl en kwaliteit kan rekenen.

#3 Hoe is de kwaliteit?

Kijk eerst naar de kwaliteit van de stof. Je wilt geen stof die snel lubbert, niet mooi blijft of krimpt in de was, snel pluist, pilt of kreukt. Kijk of de stof stevig aanvoelt. Knijp erin en kijk of er snel kreukels in komen.

Controleer het kledingstuk ook op de afwerking. Check de naden en zomen en kijk of de knopen en ritsen er goed inzitten. Check ook het kledinglabel of en hoe het kledingstuk gewassen kan worden.

#4 Wanneer en hoe vaak ga je het dragen?

Denk vervolgens na wanneer je het gaat dragen. Is het geschikt voor je werk, voor je vrije tijd of voor feestelijke gelegenheden? Kan je het goed combineren? Past het goed bij de andere kleuren en kleren die je al hebt. Welke schoenen kan je erbij dragen?

#5 Past deze kleding bij het leven dat ik nu leid?

Iets te kleine kleding kopen waarvoor je eerst nog moet gaan afvallen, nette kleding kopen voor de baan die je nog niet hebt of feestelijke kleding voor eventuele feesten in de toekomst is geen goed idee. Koop alleen kleding die je hier en nu wilt dragen.

#5 Leer van je fouten

Loop eens een keer door je kledingkast en kijk welke kleding je niet of nauwelijks draagt. Wat is de reden daarvoor? Koop je verkeerde kleuren, is de maat of het model niet goed of is de stof niet comfortabel om te dragen. Kan je zien waar het mis gaat? Trek je conclusies en leer ervan.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *