kleding voor brede schouders

Kledingtips voor brede schouders

Laatst bijgewerkt:

Heb je brede schouders en wil je ze minder breed laten lijken? Lees dan de kledingtips voor brede schouders.

Brede schouders geven je vaak een beetje een stoer en minder vrouwelijk uiterlijk. Het ziet er vaak sportief uit en worden ook wel zwemmers schouders genoemd. Maar dat is vaak niet wat vrouwen willen. Aan je lichaamsbouw kan je niet veel veranderen, maar je kunt genoeg trucjes toepassen om het oog een beetje te misleiden.

br3

#1 Ideaal: de V-hals

Om je schouders optisch minder breed te laten lijken, is de V-hals de beste vorm. Kies bij voorkeur voor de V-hals die smal en diep is. Dit trekt de aandacht weg van je schouders. Vermijd hooggesloten shirts of coltruien. Ook een boothals toont breder.

#2 Speel met kleur

Je kunt je brede schouders minder op laten vallen, door de aandacht naar andere delen van je lichaam af te laten leiden. Heb je bijvoorbeeld slanke benen of een slanke taille dan leg je daar de nadruk op. Dat kun je doen met kleur. Kies voor een opvallende, lichte of felle kleur voor kleding onder de taille en donkere, rustige patronen voor boven de taille.

#3 Overslag

Net als bij grote borsten maken de lijnen van de overslag dat je bovenlichaam smaller lijkt. Bovendien hebben kledingstukken met een overslag ook een V-hals en een aansluitende, slanke taille, wat ook helpt.

br2

#4 Lange tops

Kies voor wat langere bovenkleding. Als je korte shirts of truitjes kiest zijn je schouders in verhouding snel breder dan de lengte. Als je voor een langere trui of shirt kies dan maakt dat langer en minder breed.

#5 Pas op met topjes

Zomerse topjes met dunne (spaghetti-)bandjes of haltertopjes laten je schouders forser lijken. Ook strapless topjes hebben dat effect. Shirts met een wijde hals die van één of allebei de schouders zakken geven een beeld waarbij de aandacht juist naar de schouders toegetrokken wordt.

#6 Accessoires

Kies lange kettingen of sjaaltjes die een idee van verticale lengte geven aan je bovenlichaam. Hierdoor wordt je aandacht afgeleid van de breedte. Heb je een slanke taille? Dan is een mooie brede riem ook een goede blikvanger.

#7 Trek de aandacht naar het midden

Door een jasje of vest in een donkere of neutrale kleur te kiezen en een fellere of lichtere kleur bloes of shirt er onder, trek je de aandacht weg van de schouders naar het midden.

#8 Laat het wijd uitlopen

Kleding die aansluit bij de schouders maar wat wijder uitloopt is heel geschikt bij bredere schouders. Dat geldt zowel voor blouses en jurken, maar ook voor broeken. Iets uitlopende pijpen geven over het algemeen een beter evenwicht. Wil je  een broek met smal toelopende pijpen of een skinny jeans dragen. Zorg dan dat het beeld ‘van boven breed’ en ‘van onderen smal’ wordt doorbroken door een trui of shirt te dragen dat wat wijder uitloopt.

br4

#9 De raglanmouw

De raglanmouw is een mouw die vanaf de hals is ingezet en zijn een prima keuze als je brede schouders hebt. De schouders lijken wat af te hangen en minder massaal.

Kapmouwtjes, pofmouwen en schoudervullingen kun je beter laten. Deze verbreden je schouders alleen.

#10 Jas of jasje

Let bij de keuze voor een jas of jasje op de revers. Brede kragen en revers laten je schouders en bovenlichaam breder lijken en trekken extra de aandacht. Zo ook een dubbele rij knopen. Die geven een jas al snel een massieve aanblik. Ga voor wat langere jassen met normale revers of geen revers en een enkele rij knopen of een rits.

#11 Laat je haar over je schouders hangen

Kort of opgestoken haar zorgt voor een volle aanblik van je schouders. Als je je haar op of over je schouders laat vallen dan breek je de lijn van je schouders en lijken ze smaller.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *