gezichtsmassage

Geef jezelf een gezichtsmassage

Last updated:

Gezichtsmassage voor een goede doorbloeding en afvoer van afvalstoffen

Zorg dat je gezicht en je handen goed schoon zijn voor je begint.

Gezichtsolie

Behalve dat je handen en huid van je gezicht schoon moeten zijn, is het ook belangrijk dat je een gezichtsolie of crème gebruikt zodat je huid glad is en niet te stroef. Het is niet de bedoeling dat je huid plooit tijdens de gezichtsmassage, maar zo glad mogelijk blijft als je de massage uitvoert.

Tip: Je kan ook beauty doekjes of remover pads met verzorgende crème gebruiken tussen je vingers en je gezicht.

De gezichtsmassage

Herhaal alle stappen 2 x

1. Gebruik je wijsvingers en middelvingers. Beweeg je vingers van af de buitenkant van de voorhoofd naar boven en werk zo je hele voorhoofd af.

2. Gebruik dezelfde vingers en beweeg ze over de wenkbrauwen, te beginnen bij de neus en daarna de zelfde beweging onder de ogen maken. Sluit dan de ogen en wrijf over de ogen

3. Beweeg nu vanaf de vanaf de zijkanten van de neus naar het voorhoofd en van het voorhoofd naar de slapen en masseer de slapen. Doe het twee maal.

4. Gebruik nu vier vingers van elke hand, niet de duimen en beweeg vanaf de mond richting de slapen.

5. Maak draaiende bewegingen over de kin en beweeg ze naar boven richting de neusvleugels en vandaar weer naar het voorhoofd en van het voorhoofd naar de slapen.

6. Gebruik nu vier vinger en beweeg vanaf de kin over de kaaklijn langs de haarlijn langs de zijkanten van het gezicht naar de slapen.

7. Beweeg tenslotte vanaf de nek naar de neklijn.

Ook interessant
wimpers
Wat kan een wimperserum voor je doen?