kleding missers

10 kleding missers die je outfit kunnen verpesten

Als je je best doet om er goed gekleed en verzorgd uit te zien, is het jammer als één van deze kleding missers het totaalplaatje verpesten.

Vaak zijn het dingen die je vooral bij anderen opvallen en die je bij jezelf wel eens over het hoofd kan zien of waarvan je denkt dat anderen het niet zien.

Hieronder een paar veel voorkomende kleding missers:

#1 Een maatje te klein

Maatje te klein

Als iets niet goed past, draag het dan niet. Wurm je niet met veel moeite in een te krap t-shirt of te kleine broek. Ten eerste zit het niet lekker en ten tweede heeft te kleine of strakke kleding juist een tegenovergesteld effect, het maakt niet slanker maar dikker.

Lees ook: Kleed je slim, dan lijk je slanker

#2 Zweetplekken

De ene persoon zweet meer dan de andere. Ook kun je in bepaalde perioden meer last hebben van zweten (puberteit, na een zwangerschap, overgang, stressvolle situaties, enz.) Voor sommige mensen kan het echt een probleem zijn. Probeer een deodorant te vinden die werkt voor jou. Het kan nodig zijn om af en toe eens op zoek te gaan naar een ander merk.

Zorg dat de deodorant goed is opgedroogd voordat je je aankleedt, zo voorkom je vlekken. Zweet kan zelf ook vlekken of verkleuringen veroorzaken. Okselpads zijn een andere mogelijke oplossing, deze zelfklevende pads plak je in je kleding. Ze absorberen geur en vocht. Bij beautyklinieken zijn er mogelijkheden om met botox overmatig zweten stil te leggen.

Lees ook: Tips om minder te zweten

#3 Zwarte maillot of panty

Veel vrouwen kiezen altijd voor zwarte kousen of panty’s, ongeacht welke kleur ze erbij dragen, omdat ze denken dat dit de benen slank maakt en de minste aandacht op de benen legt. Draag je ook zwarte kleding, dan zijn zwarte kousen of panty’s prima. In alle andere gevallen zal je met zwarte kousen juist extra aandacht naar je benen trekken. Als dat niet je bedoeling is, kies dan eens voor een andere kleur.

#4 Afgetrapte schoenen

Zie je er helemaal top uit….behalve je schoenen. Dat kan een echte afknapper zijn. Regelmatig poetsen zorgt ervoor dat je schoenen of laarzen langer meegaan. Het laten repareren, verzolen van schoenen is tegenwoordig niet goedkoop, maar laat je het doen dan zijn ze vaak weer als nieuw. Schoenen zijn sowieso erg belangrijk in het hele plaatje. Hippe schoenen kunnen een gewone outfit tot iets bijzonders maken.

#5 Onverzorgde nagels

Verzorgde nagels maken het complete plaatje af. Hou een nagelvijl onder handbereik zodat je, als het nodig is, snel even kan bijwerken. Gebruik je nagellak, zorg er dan voor dat deze er perfect uitziet. Het maakt niet uit of je lange of korte nagels hebt, een klassieke of een neonkleur nagellak gebruikt. Afgesleten of afgebrokkelde nagellak ziet er niet uit.

10 tips voor mooie handen en nagels

#6 Slecht passende BH

Een goed zittende bh is onzichtbaar. Deze laat geen lijnen, bobbels of banden zien. Als de bandjes afzakken, als de bh afknelt of je borsten niet genoeg steun geeft dan is het duidelijk niet de juiste bh voor jou. Lukt het je niet om zelf een goede bh te vinden, dan kun je je laten adviseren in een speciaalzaak.

#7 Zichtbare slips of ondergoed

String boven jeans

Zorg dat je verschillende kleuren, soorten en maten slips hebt. Kies neutrale kleuren als je licht doorschijnende kleding draagt. Bij dunnere zomerbroeken kun je kiezen voor een string maar ook voor een heuphoge huidkleurige slip. Varieer de hoogte en kleur van slip bij de kleding die je draagt zodat deze niet zichtbaar is. Strings die boven je spijkerbroek uitpiepen hebben we nu ook wel gezien.

Hetzelfde geldt voor BH bandjes die onder je kleding vandaan komen terwijl je dat niet wilt.

#8 Kapotte of vuile kleding

Vlekken, haren, rafels, losse naden, losse zomen het zijn kleine dingetjes maar het kan je outfit goed verpesten. Controleer voor je iets aantrekt of het schoon en heel is.

#9 Een legging dragen als broek

Een legging kan leuk staan onder een lange blouse, trui of tuniek die over de heupen valt. Als je er iets korts op draagt is het meestal geen succes. Leuk voor in de sportschool en heel misschien als je een perfect figuur hebt en dan alleen bij heel casual gelegenheden. Een legging laat namelijk ieder bobbeltje en rolletje zien. Niet doen dus.

#10 Gekreukte kleding

Of iets nu gekreukt uit de was komt of kreukt door het dragen, het staat slordig. Zorg daarom dat je kleding netjes gestreken is. Heb je ’s ochtends geen tijd? Wees dan zo verstandig om ’s avonds je outfit te strijken en te controleren op vlekken en gaatjes.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *