botox

Wel of geen botox tegen rimpels?

Laatst bijgewerkt:

Rimpels krijgen we allemaal. De één wat eerder, de ander wat later maar dat je ze krijgt is zeker.

Hoe iemand op zijn rimpels reageert is ook voor iedereen verschillend. De ene persoon zal het gelaten accepteren terwijl een ander er alles voor over heeft om ze te voorkomen of weg te werken.

Wat kan je doen tegen rimpels?

Plastische chirurgie, een facelift is wel de meest drastische maatregel, maar heeft ook het langste effect. Maar tegenwoordig zijn er ook andere rimpelbehandelingen die veel minder ingrijpend zijn en een tijdelijk effect opleveren waarvan Botox de bekendste is.

Wat is botox?

Botox is in de eerste plaats een geneesmiddel. De stof botuline toxine is wel afgeleid van de stof die bacteriën afscheiden in stilstaand water en die botulisme kan veroorzaken. De dosering is bij Botox echter zo verdund dat het niet schadelijk is voor het lichaam.

Hoe werkt het?

Botox wordt vooral gebruikt om horizontale rimpels te verzachten. Dat zijn dus fronsrimpels in het voorhoofd, kraaiepootjes en andere rimpels ontstaan door gezichtsuitdrukkingen. Botox wordt in kleine hoeveelheid ingespoten in de gezichtszenuw waardoor de prikkels van de zenuwen niet worden overgebracht naar de spieren. De spieren verlammen als het ware. Het gevolg is dat de spieren ontspannen en uitdrukkingsrimpels minder zichtbaar zijn.

Hoe lang werkt het?

Een paar dagen tot een week na de behandeling is het effect pas goed te zien. Na vier maanden is de Botox weer uitgewerkt en kan de behandeling herhaald worden.

Geen gezichtsuitdrukking?

Wat is er waar van de verhalen dat je er een gezicht zonder uitdrukking van krijgt. Alleen bij onjuiste en ondeskundige toepassing van Botox kan dat gebeuren. Zo kunnen de wenkbrauwen bijv. gaan zakken als de Botox te dicht erboven wordt ingespoten. Maar het goede nieuws is dat als er iets mis mocht gaan het slechts tijdelijk (tot 6 maanden) zichtbaar is. Daarna is de Botox uitgewerkt.

Gif in de lever?

En wat is er waar van het verhaal dat de Botox niet wordt afgebroken maar wordt opgeslagen in de lever? Een studie in Amerika waaraan mensen onderzocht zijn die al 10 jaar behandelingen hebben gehad, heeft uitgewezen dat het geen effect op de lever heeft.

Bijwerkingen

Botox geeft dus nauwelijks bijwerkingen bij een goede toepassing. Alleen als het niet deskundig of op de verkeerde plaatsen wordt gebruikt kan het complicaties opleveren. Het lijkt dus veilig om botox tegen rimpels te gebruiken.

Alternatieven

Zoals genoemd is plastische chirurgie een meer ingrijpender oplossing voor je rimpels waarbij het effect ook langer duurt. Verder zijn er de injectables of fillers van verschillende merken vaak met hyaluronzuur, waarmee ook diepere rimpels mee kunnen behandeld.

Wanneer kan je geen botox gebruiken?

Botox behandelingen worden niet gedaan als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook bij bepaalde spierziekten en enkele medicijnen kan het niet worden toegepast.

Kosten

De kosten van een botox behandeling zijn afhankelijk van het aantal plaatsen waar de Botox wordt ingespoten. De prijs varieert bij verschillende aanbieders. Bij inspuiting op 1 plaats moet je rekenen op 200-350 euro tot behandelingen op 4 plaatsen: zo’n 600-900 euro. Een antitranspiratiebehandeling kost tussen de 700-900 euro.

Anti-transpiratie

Botox kan ook gebruikt worden bij overmatig transpireren van de oksels, de handen en voeten. De werking van de zweetklieren wordt dan geblokkeerd. Ook bij ziekenhuizen worden deze behandelingen aangeboden.

 

 1. Anti-transparant behandeling hoeft geen 700 tot 900 euro te kosten.

  Ervaren Nederlandse arts. BIG geregistreerd.

  Biedt botox behandeling bij U thuis.
  Botox (Allergan) geleverd door een Nederlandse apotheker.
  Geen besparing op Eenheden. Geen verdunning.
  Behandeling volgens officieel voorschrift 50 eenheden per oksel.
  Alleen behandeling van overmatige zwetende oksels.

  Een professionele behandeling voor een fatsoenlijke prijs.
  Provincies Noord-Holland en Utrecht: 475 euro, inclusief alle kosten en materialen.
  Overige provincies: toeslag afhankelijk van reisafstand.

  1. Welke arts heeft nu de tijd om bij iedereen ter plaatse thuis te komen? Botox wordt zowiezo door apotheker geleverd. Alleen behandeling de oksels, voor de rest heeft hij niet voor geoefend? Als hij goed, komen de mensen maar wat graag in de praktijk aanschuiven.
   Enne, reclame maken via welke weg dan ook is verboden voor artsen! Een informatieve site mag, maar wat u hieronder schrijft is verboden en getuigt van wanhopigheid.

 2. De kosten voor een Botoxbehandeling lopen erg uiteen.
  Ik ben behandeld met ‘goedkope’ botox bij en moest 3 keer terug komen omdat ze gewoon te weinig of verdund hebben gespoten. Toch was na 3 maanden alles verdwenen het heeft me gelukkig niet zoveel geld gekost.
  Ik ben er daarna niet meer terug geweest, lopende band werk en men nam geen tijd voor je vragen. Zodra ik een advertentie zie met aanbiedingen 1 regio 99euro dan weet ik dat ik er niet naar toe moet gaan dit geldt zowel voor Dianna Gabriel als Botox Antwerpen.

  succes !

  Grt susanne

  1. Hi Susanne

   Ik zag je bericht ook op het forum van startpagina. Vreemd alleen dat je daar schrijft dat de behandeling bij Dr van den Elzen beter is en hier schrijf je hetzelfde maar dan voor Warimpel… Vraag mij af waarom???

   Jana

 3. botox gekregen, maar met de inwerktijd werden ook mijn oogspiertjes slap, met het gevolg dat ik dubbel zie, erg irritant, maar ben net naar de oogarts geweest, en het is op te lossen met een bril met prismafolie, maar verder ben ik wel tevreden met het resultaat, maar ik weet niet of ik het er nog voor over heb. dit had ik nog nooit gehoord, dus bij deze.

 4. Botox ……..het beloofde wondermiddel werd bij mij ingespoten boven de wenkbrauwen ……..resultaat > zit al paar jaar met verlamde wenkbrauw die niet meer goed komt !!!!! dus niet zonder gevaar !!! werd door plastische chirurg ingespoten !!!

 5. ik ben laatst voor het eerst geweest! Ik kan het iedereen van harte aanraden!
  Ik ben geweest bij botoxinjectablesutrecht Super!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *