Kaneel als beauty product

Behalve dat kaneel heel lekker is om zoete en hartige gerechten mee op smaak te brengen, kan je het ook als beauty product gebruiken. Dat laatste is minder bekend.

Kaneel is de gemalen bast van de kaneelboom. Het heeft een hele herkenbare smaak en voelt een beetje branderig of heet aan op je tong. Kaneel is onder andere rijk aan calcium, vezels, ijzer en mangaan. Volgens onderzoek is kaneel één van de specerijen met de meeste antioxidanten.

Kaneel voor je huid

Als je een gevoelige huid hebt, probeer een masker of scrub dan eerst uit op een klein stukje om te kijken of het niet gaat irriteren.


Gezichtsmasker tegen puistjes

Meng 3 eetlepels honing met 1 theelepel kaneel goed door elkaar tot er een donkere pasta is ontstaan. De kaneel gaat bacteriën tegen en de honing zal de roodheid verminderen. Dit masker herstelt het vochtgehalte van je huid. Laat het masker 10 minuten intrekken, maar spoel het eerder af als je een branderig gevoel krijgt.

Kaneelscrub

Maak een scrub met amandelolie, olijfolie, honing, zeezout (suiker kan ook) en kaneel. Scrub je huid hier mee en spoel het met lauwwarm water af.

Kaneel in de strijd tegen rimpels

Zoals het op je lippen werkt kan je het ook gebruiken om de huid wat te laten zwellen waar je rimpels hebt. Doe het niet bij de huid rond te ogen, dat kan snel irriteren. Maar op de rimpels op je voorhoofd of bij de fronsrimpels tussen je wenkbrauwen, en rimpels boven de lippen kun je het gerust uitproberen. Meng wat olie met kaneel en breng het aan op de huid en rimpels.

Kaneel voor je lippen

kaneelstok
Kaneel voor volle lippen

Je kunt gebruik maken van die branderigheid van kaneel. Breng wat vaseline aan op je lippen en doop dan je vinger in de kaneel en breng en het aan op je lippen. Masseer je lippen even zodat het mengsel zich goed verdeelt en laat het dan nog een minuutje intrekken. Je lippen zullen wat gaan tintelen en een beetje opzwellen. Zo heb je een natuurlijke lip plumper. Breng nog een laagje vaseline aan en je zult zien dat je vollere en dikkere lippen hebt. In plaats van vaseline kun je ook olijfolie gebruiken.

Frisse adem

Als je adem niet fris ruikt, kauw dan op een kaneelstokje of spoel je mond met kaneelwater. Hiervoor giet je kokend water over een kaneelstokje, af laten koelen en spoelen. Het helpt ook om je tanden witter te maken.

Stimuleer je haargroei

Meng een eetlepel kaneel en een eetlepel honing in 100 ml warme olijfolie. Voeg een ei toe. Kam het mengsel door je natte haar en laat 10 tot 15 minuten intrekken. Was het uit met shampoo. Je kan dit eens in de week doen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *