perfecte jeans

Hoe vind je de perfecte spijkerbroek?

Een spijkerbroek of jeans, wie heeft er niet minstens een paar van in zijn kast? Ze zijn nog steeds helemaal in. Omdat ze lekker zitten, goed staan, en makkelijk te combineren zijn.

Met sportschoenen en t-shirt of met hoge hakken en een jasje, het kan allemaal. Maar waardoor komt het dat de ene broek meteen je favoriete kledingstuk wordt, en en de andere je maar matig bevalt.

Wat is een perfecte spijkerbroek?

Je hebt een perfecte broek te pakken als hij lekker zit en de kleur, het model en de lengte helemaal naar je zin zijn. Als hij nergens knelt of trekt. Je moet je goed kunnen bewegen zonder je zorgen te maken of de broek niet afzakt of een bouwvakkers decolleté laat zien als je bukt.

Grote keus

Op dit moment is alles verkrijgbaar, stretch, stonewashed, slimfit, los om de heupen, wijde en smalle pijpen, gekleurd, gestreept, enz.


Bekijk alle verschillende modellen jeans hier.

Maat en model

Twee dingen zijn belangrijk: hij moet goed passen: in de taille, rond de heupen en bij de bovenbenen én het model moet bij je figuur passen.

Ben je op zoek naar de perfecte spijkerbroek, dan zal het maar zelden gebeuren dat de eerste broek die je past, meteen als gegoten zit.

Je zult er op zijn minst enkele moeten passen. Het verschil in maten en merken is groot.

Tips bij het passen

  • Let erop dat je de broek gemakkelijk dicht krijgt, plat liggen op de grond om hem dicht te sjorren telt niet mee.
  • Vooral bij de lagere heupmodellen is het belangrijk om een niet te strak model te kiezen, anders heb je zeker een rolletje boven je broek.
  • Kijk of de broek niet trekt in je kruis. Ga een keer zitten, om te zien of de overslag van de rits netjes blijft zitten, en niet open gaat staan, en of de rits tot boven dicht blijft.
  • Let op de lengte, en wijdte van de pijpen, is deze geschikt voor de schoenen/laarzen die je er bij wilt dragen, of als je de broek in je laarzen wilt dragen.

Tips bij je figuur

  • Achterzakken kunnen je dikker laten lijken. Zijn de zakken te klein, of te hoog geplaatst? Kies dan een ander model ook al zit hij nog zo goed.
  • De vorm moet de billen rond houden niet afplatten. Buk voor de spiegel en ga zitten, zie je rimpels, kruipt hij te veel op of af, kies dan een ander model.
  • Lage heupmodellen geven de indruk dat je bovenlichaam langer is. Als je korte benen hebt, is dat geen voordeel.

Smalle heupen

Heb je een jongensachtig figuur met platte buik en slanke heupen, dan is het vaak moeilijk een broek te vinden die goed aansluit in de taille en rond de bovenbenen. Kies dan een hoger model en draag een altijd een riem. Vermijd strakke, lage kruizen.

Brede heupen

Kies een broek met een lage taille met redelijke grote achterzakken en stretch materiaal. Kies geen broeken met lichte slijtplekken op de billen.

Peervorm of zandloper figuur

Niet makkelijk om de perfecte jeans te vinden, omdat de taille smaller is dan de heupen. Kies een broek met uitlopende of bootcut pijpen, eventueel borduursel of versieringen op de pijpen, en mooie schoenen kunnen ook geen kwaad. Kies geen broek die strak zit rond de bovenbenen.

Lange benen

Lange benen zijn een voordeel, de meeste kleding staat goed. Maar te lange benen geeft problemen bij het vinden van een goede spijkerbroek. Kies een model met rechte pijpen. Wil je echt de aandacht op je benen leggen, kies dan wijd uitlopende pijpen.

Kort van stuk

Als je klein bent zul je er vaak niet aan ontkomen om de pijpen in te korten. Kies broeken met rechte pijpen. Als je langer wilt lijken, met hoge hakken eronder, kies donkere kleuren. Neem geen capri lengten.

Grote maat

Kies donkergekleurde modellen met rechte pijp, bootcut of iets uitlopende pijpen. Een broek met een lichte slijtplek midden op het bovenbeen, kunnen je benen slanker laten lijken. Kies geen broeken in lichte kleuren of patronen. Geen elastische tailles of slobberende broeken.

Push-up jeans

Dit zijn jeans die vooral geschikt zijn als je wat gevulder bent. De push-up jeans hebben speciale platte naden aan de achterkant die ervoor zorgen dat de bilpartij gelift wordt. Ze zijn gemaakt van een stevige stof met veel stretch zodat de boel niet snel gaat lubberen.

Anti cellulitis jeans

Een paar jaar geleden waren anti cellulitis jeans razend populair. Een aantal bekende merken hadden er één in hun collectie. Tegenwoordig hoor je er weinig meer van.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *