Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Laatst bijgewerkt:

Er zijn van die gelegenheden dat je aan mensen wil vragen of ze een cadeautje weten of dat ze een verlanglijstje hebben. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren bij je verjaardag, een jubileum, een afscheid, een huwelijk, kerst, Sinterklaas of een andere feestelijke gebeurtenis.

Een cadeau kiezen

Het kiezen van een cadeautje voor iemand kan een uitdaging zijn. Zeker als je geen afgezaagd cadeau als bloemen, of een fles wijn bijvoorbeeld, wilt geven. Je wilt natuurlijk graag iets geven dat de ontvanger leuk vindt en op prijs stelt. Een cadeautje krijgen dat je eigenlijk niet leuk vindt of waar je niks aan hebt, is voor beide partijen jammer en een verspilling van geld. 

Er zijn een paar mogelijkheden:

Je bedenkt zelf iets

Zelf een cadeautje bedenken voor iemand, kan goed uitpakken als je iemand heel goed kent, als je weet wat iemands voorkeuren zijn. Als je iemands smaak kent in boeken, muziek of kleur dan is het een stuk makkelijker kiezen en is de kans dat je een cadeau geeft dat wordt gewaardeerd, groter. Je moet ook niet de veelgemaakte fout maken om iemand een cadeautje te geven, dat je vooral zelf graag zou willen hebben of dat je gewoon leuk vindt om cadeau te doen. Natuurlijk maakt het ook uit wat je relatie is met degene voor wie je een cadeautje koopt. Is het je partner, een goede vriend of vriendin, een collega of iemand wiens lootje je hebt getrokken voor Sinterklaas?

Een ervaring cadeau doen is een populair. Verras iemand met een een bon voor bijvoorbeeld een cursus, een citytrip, of een workshop.

Je vraagt iemand wat hij of zij wil hebben

Zeker als het om een verjaardag gaat of bij een jubileum of afscheid, dan kan je vragen of iemand speciale wensen heeft. Dit kan een beetje gevoelig liggen. Zeker als het niet duidelijk is hoeveel een cadeau mag kosten. Bovendien kan iemand het je moeilijk maken, door iets speciaals te vragen, waar je naar op zoek moet.

Je vraagt iemand of hij of zij een verlanglijstje heeft of wil maken

Tegenwoordig kan je heel gemakkelijk online een verlanglijstje maken en dit delen met mensen die er om vragen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Hatsa. Op de website of app kan je heel makkelijk met een klik artikelen die je leuk vindt toevoegen. De prijs en afbeelding staat er meteen bij. Bovendien kan de gever het cadeautje meteen online bestellen.

Vaak zie je door het jaar heen best leuke dingen die je zou willen vragen. Probleem is dat je ze vervolgens vergeet en als je gevraagd wordt wat je wilt hebben, weet je niks te bedenken. Met zo’n digitaal verlanglijstje zal je dat niet gebeuren. En je deelt het eenvoudig met iemand die erom vraagt.

Dit is vooral handig bij het vieren van Sinterklaas als er lootjes worden getrokken. Als iedereen dan zijn digitale verlanglijstje doorgeeft, maakt het dat een stuk makkelijker.

Geld geven

Een andere optie is om geld te geven zodat de ontvanger zelf een cadeautje kan kopen. Het is makkelijk en iemand kan iets kiezen dan helemaal naar zijn of haar zin is. Geld in een envelop doen is wel heel makkelijk. Je kan ook wat meer moeite doen en het geld op een leuke manier geven.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *