Photo by Luca Micheli on Unsplash

10 verrassende tips voor een citytrip naar Londen

Londen is een prachtige stad vol historie en cultuur. Er is ontzettend veel te doen. Veel musea en bezienswaardigheden. Iedereen kent wel de bekende toeristische attracties zoals Buckingham Palace, Trafalgar Square, The changing of the guards, Tower Bridge, Piccadilly Circus, enz.

Stedentrip naar Londen

Als je voor een stedentrip Londen gaat, is je tijd vaak maar beperkt. Maak daarom van tevoren een plan van de dingen die het liefste wilt bezoeken. Ga je voor de bekende toeristische attracties of vind je het leuker om buiten de gebaande paden te gaan, om zo wat meer onbekende en verrassende attracties te bezoeken?

10 Tips

1. Kyoto Gardens

Weg van de drukte van de stad vind je Holland Park. Een oase van groen die zowel interessant is voor natuurliefhebbers als liefhebbers van historische plekken. Kyoto Gardens maken deel uit van Holland Park, een park om Holland House, ooit bewoond door de graaf van Holland. Zijn vrouw was de eerste die in Engeland met succes dahlia’s kweekte. Dahlia’s zijn er nog steeds veel te zien in het park. Kyoto Gardens zijn tuinen in Japanse stijl met vijvers met Koi Karpers, bruggetjes en watervalletjes.

2. Het Gevangenis Museum

Het gevangenis museum ofwel The Clink Prison Museum is de oudste en meest beruchte gevangenis van Engeland. De gevangenis is er al sinds 1144. Je kan er kennismaken met de voorwerpen, het uiterlijk, de geuren en de geluiden die bij de gevangenis van destijds hoorden. Natuurlijk ontbreken de martelwerktuigen en gruwelverhalen niet.

3. Fluisteren in St. Pauls Cathedral

St. Pauls Cathedral is een grote kathedraal in het centrum van Londen. Niet alleen is het een prachtig gebouw met verschillende bouwstijlen, er liggen ook veel bekende mensen begraven, waaronder Winston Churchill. Er is ook een Whispering Gallery in de koepel van de kerk. Om die te bereiken moet je eerst 259 treden beklimmen. Laat iemand fluisteren aan de ene kant van de galerij en luister aan de andere kant om het te horen. In het bijzonder leuk voor kinderen.

St. Pauls Cathedral. Foto: Mike Clegg/Pixabay

4. Slapen bij de leeuwen van Londen Zoo

De London Zoo heeft een bijzondere plek gecreëerd voor een groep Perzische Leeuwen. Daarvoor hebben ze een stuk van het Indiase Gir Forest nagemaakt, wat de natuurlijke leefomgeving van de Perzische Leeuw is. Naast dat leeuwenverblijf zijn kleine bungalows gebouwd waar je kan overnachten, heel dicht bij de leeuwen.

5. Fietsen langs de Theems

Aan beide kanten van de rivier de Theems bevinden zijn lange paden waar je zonder verkeer kan wandelen en/of fietsen. Huur een fiets en kies een stuk uit dat je interessant vindt. Zo kom je op bijzondere plekjes van Londen waar niet iedereen komt.

Hindoe Tempel Swaminarayan Mandir

In Londen bevindt zich de grootste Hindoe tempel buiten India, de Swaminarayan Mandir. Het bijzondere gebouw is al een bezienswaardigheid op zich. Maar als bezoeker kan je er ook meer te weten komen over het Hindoeïsme.

7. Eltham Palace

Eltham Palace is een groot huis met park in het zuid-oosten van Londen. Het oorspronkelijke paleis werd in 1302 cadeau gedaan aan Edward II. Het huis, dat in de loop van de tijd was vervallen werd rond 1930 gerenoveerd en heeft naast overblijfselen uit de middeleeuwen, ook veel art-deco elementen. Om het huis ligt een prachtige tuin die ook bezichtigd kan worden.

Eltham Palace. Foto: Ron Porter/Pixabay

8. Sherlock Holmes Museum

Sherlock Holmes, wie kent deze detective niet? Sinds 1990 is er een museum op Baker Street 221B, hetzelfde adres als in de oorspronkelijke verhalen over Sherlock geschreven door Arthur Conan Doyle. Je vindt er veel ruimten en voorwerpen die ook in de verhalen beschreven worden, zoals b.v. Holmes Laboratorium.

London Wetland Centre

London Wetland Centre is een natuurgebied net buiten Londen met veel bijzondere eenden, andere watervogels en otters. Je kan er wandelen langs de meertjes en vijvers, vogels spotten maar ook op vaste tijden kijken naar de dieren die gevoed worden. Een mooie gelegenheid als je de drukte van de stad even wilt ontvluchten.

10. Harry Potter Tour

Londen is natuurlijk het decor van veel bekende verhalen, films en series. Van sommige populaire series of films kan je tours maken zoals van James Bond, maar ook van Harry Potter. De tour leidt je langs belangrijke plekken in het leven van Harry Potter zoals de Wegisweg. De Wegisweg is in het echt de Leadenhall Market, gebouwd op een plek die ooit een Romeinse vesting was. Het is een groot overdekt plein met zuilen waar al eeuwenlang gehandeld wordt.

Welke bezienswaardigheden in Londen mogen er niet ontbreken tijdens jouw stedentrip? Zit jouw favoriet tussen onze top 10 of heb je een goede aanvulling op deze lijst? Laat het ons hieronder weten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *