kunststof dakkapel

Waarom een kunststof dakkapel een goede investering is

Laatst bijgewerkt:

Meestal is de zolder wat betreft vloeroppervlak een hele prima ruimte, maar niet altijd is hij dat ook wat betreft lichtinval en stahoogte. Waardoor je in de praktijk misschien toch minder optimaal gebruikmaakt van de ruimte dan mogelijk kan zijn. Een dakkapel kan daar verandering in brengen. Met een dakkapel kun je die meters die er toch al zijn ineens wel gebruiken als werkkamer of extra slaapkamer. Veel mensen kiezen voor een kunststof dakkapel. Waarom een kunststof dakkapel een goede investering is? Wij vertellen het je graag!

Meer licht en ruimte

Een dakkapel zorgt voor meer staruimte omdat hij het dak als het ware plaatselijk verhoogt. Ondanks het schuine dak komt er meer loopruimte vrij, en daardoor is de ruimte beter te gebruiken. Er is ook letterlijk meer ruimte, wat ook nog eens een meerwaarde voor je huis is. Ook valt er door de extra lichtpartij meer licht naar binnen. En daardoor voelt de ruimte nog groter aan!

dakkapel
Dakkapel in elke stijl

Onderhoudsarm

Bovenstaande voordeel geldt natuurlijk voor iedere dakkapel. Maar wat is nu specifiek een voordeel van een dakkapel van kunststof? Kunststof is bijzonder onderhoudsarm. Dat scheelt zowel tijd als geld. Een houten dakkapel moet namelijk eens in de zoveel jaar opnieuw geschilderd worden. En bij een dakkapel op zolder is dat ineens een heel ander verhaal! Wiebelend op een steiger in weer en wind gaat de lol er snel vanaf. Je kunt het schilderen natuurlijk ook uitbesteden, maar dan is het weer een prijzige kostenpost. Gelukkig is een kunststof dakkapel eenvoudig schoon te houden. Met een sopje maak je het kozijn eenvoudig schoon.

Duurzaam

Een ander groot voordeel van een kunststof dakkapel is dat deze heel duurzaam is. Kunststof gaat niet rotten, is bestand tegen alle weersomstandigheden en heeft een uitstekende isolatiewaarde. Zeker in combinatie met isolatieglas of als je ook besluit meteen je dak mee te isoleren. Je verliest minder warmte door het dak, waardoor je minder hoeft te stoken en dus een lagere energierekening krijgt. Tel daar geluiddempend en inbraakwerend bij op, en het plaatje is compleet!

In iedere stijl verkrijgbaar

Aan welke kleur of stijl je ook denkt, een kunststof dakkapel is in allerlei kleuren en stijlen verkrijgbaar. Zelfs met een ‘levensechte’ houtnerf, dus ook als je een houten dakkapel eigenlijk mooier vindt, is kunststof een optie.

Een dakkapel zorgt dus voor meer woonplezier. Voor een fijne, volwaardige extra kamer waar je heerlijk naar buiten kunt turen. Een dakkapel van kunststof kan al binnen een dag geplaatst worden, dus twijfel niet langer en vraag een expert om meer informatie. Jansma Burdaard bijvoorbeeld fabriceert en monteert al meer dan 30 jaar en geeft 10 jaar volledige garantie op al haar producten. Liever een dakraam van Jansma Burdaard? Ook dat is mogelijk. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en geniet binnenkort al van meer comfort!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *