kleine slaapkamer

Tips om een kleine slaapkamer in te richten

Heb jij een kleine slaapkamer? Geen zorgen! Met de tips uit dit artikel kun je de ruimte die je hebt optimaal benutten. Misschien kom je er zelfs achter dat het eigenlijk helemaal niet lastig is om een kleine kamer in te richten. Je moet simpelweg weten wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Lees snel verder & ga ermee aan de slag!

Tip 1. Kies voor een hoog bed

Onder een hoog bed kun je ontzettend veel spullen kwijt. Van beddengoed of schoenen tot een grote collectie aan boeken. Maak er slim gebruik van! Kies dus altijd voor een bed op pootjes, zodat je er grote bakken onder kunt schuiven. Er zijn eventueel ook bedden verkrijgbaar met uitschuifbare ladeblokken.

Tip 2. Maak het bureau multifunctioneel

Wil je een klein bureau in de slaapkamer zetten? Zorg er dan voor dat het multifunctioneel is. Gebruik het niet alleen om aan te werken of studeren, maar tover het ook om tot make-up tafel of hobbytafel. Kies voor een compact bureau (of een tafeltje) met lades voor extra opbergruimte. Zo heb je alles binnen handbereik.

Tip 3. Hang de tv aan de muur met een tv beugel

Heb je geen ruimte voor een groot dressoir of tv-meubel? Hang het televisiescherm dan gewoon aan de muur. Hiermee bespaar je ontzettend veel ruimte en het ziet er tegelijkertijd heel stijlvol uit! Gebruik een stevige tv wandbeugel van hoge kwaliteit. Je kunt kiezen voor een vaste muurbeugel, maar ook voor een kantelbare beugel. Het voordeel van zo’n kantelbare tv beugel is dat je zelfs vanuit bed de perfecte kijkhoek kunt creëren. Je past de positie eenvoudig aan naar jouw wens. Zo krijg je minder snel nekpijn na het kijken van een film.

Tip 4. Maak optimaal gebruik van de hoogte

In een kleine ruimte moet je slim gebruik maken van de hoogte. Bijvoorbeeld met een extra hoge kast, met wandplanken boven bed of een kledingstang aan het plafond. Probeer zo creatief mogelijk te denken.

Tip 5. Houd het simpel

Tot slot nog de tip: less is more. Probeer de kleine slaapkamer zo simpel mogelijk te houden. Koop functionele meubels en blijf weg bij veel te grote decoratie. Zorg er ook voor dat de kamer er netjes en overzichtelijk uitziet. Hierdoor zal het een stuk ruimtelijker ogen. Wil je een optimaal effect? Maak dan veel gebruik van lichte kleuren en laat genoeg daglicht naar binnen komen.

Meer advies nodig? Lees dan ook ons artikel: Ruimte besparende tips voor op kamers of kleine appartementen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *