Ruimte besparende tips voor op kamers of kleine appartementen

Ruimte besparende tips voor op kamers of kleine appartementen

Woonruimte is schaars en duur. Zeker als je in een grote stad wilt wonen, zijn de prijzen per vierkante meter stukken hoger dan er buiten. Vaak betekent dat, dat je met minder ruimte genoegen moet nemen dan je zou willen. Ook veel studenten wonen jaren klein behuisd op een kamer of appartementje. Daarom hier wat ruimte besparende tips om zo efficiënt mogelijk en slim gebruik te maken van de ruimte die je hebt.

Door gebruik te maken van loze ruimten onder meubelen en door dingen op te klappen uit te schuiven en op te stapelen kom je een heel eind.

Maak dubbel gebruik van de oppervlakte

Zet je bed op hoge poten en maak er een hoogslaper van. Zo kan je onder je bed een bureau, werk- of zitruimte maken. Zo’n hoogslaper is er echt niet alleen voor kinderen. Er zijn zelfs 2-persoons hoogslapers. Onder een 2-persoons hoogslaper kan je vaak ook nog wel wat kasten of bergruimte maken.

Slimme meubelen

Denk aan uitklapbare tafels en stoelen die je alleen gebruikt als je ze nodig hebt en die heel weinig ruimte innemen als je ze inklapt. En een slaapbank natuurlijk. Overdag een bank om op te zitten en ’s avonds klap je hem uit en verander je de bank in een één- of tweepersoons bed. Een slaapbank is de ideale oplossing voor wie maar één kamer of een één-kamerappartement heeft. Er zijn zelfs hoekbanken die je eenvoudig in een bed kan veranderen. Wil je zo’n hoekbank dan kan je deze slaapbank van Woonenzo kopen.

Ruimte besparende tips voor op kamers of kleine appartementen
hoek-slaapbank

Loze ruimten opvullen

Onder tafels, stoelen, bedden en trappen is vaak een loze ruimte waar je gebruik van kan maken. Koop of spaar platte dozen die eronder passen. En dat is niet alles. Kijk eens kritisch in je kasten. Vaak is het onderste deel gevuld, maar is daarboven nog veel lege ruimte. Die kan je opvullen door extra plankjes te maken.

Zo min mogelijk onnodige spullen

Het digitale tijdperk heeft een aantal ruimte besparende voordelen. Maak van je laptop of computer een multifunctioneel apparaat. Met een computer, laptop of tablet kunnen je boekenkast, je tv, je cd- en dvd-verzameling, je encyclopedie, je woordenboeken, je kookboeken en meer vervangen.

Maak optimaal gebruik van het wanden en plafond

Wanden en het plafond bieden ook mogelijkheden. Als je handig bent zou je het plafond gedeeltelijk kunnen verlagen en zo extra opbergruimte creëren. Maar je kan ook haken in de muur of het plafond maken waar je spullen aan kunt hangen. Denk aan pannen, sportspullen, keukengerei, tassen, enz.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *