make-over huiskamer

Je interieur een make-over geven in het nieuwe jaar

Heb jij de kriebels van het nieuwe jaar ook al te pakken? Voel je de neiging om je hele huis overhoop te halen en alle prullaria aan de kant te gooien? Dan ben je niet de enige. Het nieuwe jaar is natuurlijk het ideale moment om afscheid te nemen van het oude, en het nieuwe terug in de woning te laten komen. Hoe jij jouw interieur op een makkelijke manier een complete make-over geeft, lees je hier.

1. Maak het warm en sfeervol met vloerkleden

Niets zo fijn als lekker door je woning lopen en warme karpetten aan je voeten voelen. De sloffen mogen de deur uit, en je kan gewoon lekker op blote voetjes over de vloerkleden wandelen. Heerlijk toch?! Waar de vloerkleden een aantal jaar geleden als helemaal ‘out of fashion’ werden beschouwd, zijn er nu zoveel moderne varianten en modellen te vinden dat het gewoon weer mag. Het houdt je huis lekker warm, extra gezellig, geeft je al het comfort dat je wilt, en brengt direct een hoop sfeer in je woning. Je kunt voor complete vloerbedekking kiezen, maar kunt ook op zoek gaan naar een aantal grote vloerkleden die je gewoon over je parketvloer kunt leggen.

2. Gooi alle prullaria de deur uit

Alle oude decoratieve items die je ooit eens ergens gekocht hebt en nu je woning een ‘vol’ en rommelig gevoel geven, mogen de deur uit! Breng ze naar de tweedehands winkel, geef ze aan vrienden of familie of kijk of je ze wellicht kunt gebruiken voor een leuk DIY project. Wanneer je alle decoratieve items een nieuwe invulling geeft, ziet je woning er direct compleet anders uit.

3. Werk oude klussen af

Je hebt vast nog wel oude klussen in de woning op het lijstje staan die je nog steeds niet afgewerkt hebt. Die nieuwe plinten in de hal, of het verven van de rest van die keukendeur. Dit is het ideale moment om daar aan te beginnen. Het geeft je huis een fris, ‘nieuw’ gevoel en zorgt ervoor dat je zonder enige achterstallige zaken aan het nieuwe jaar kunt beginnen.

4. Oud eruit, nieuw erin

Heb je nog steeds een oude kast in de woonkamer staan die eigenlijk al jaren de deur uit moet en teveel ruimte in beslag neemt? Dan is het hoog tijd om deze kast uit je woning te halen. Net zoals de oude decoratieve prullaria kun je deze weggeven, doneren of hergebruiken. Vervolgens ga je natuurlijk op zoek naar die nieuwe kast waar je al zo lang op hoopt, die niet alleen meer opbergruimte geeft, maar ook een stuk beter in je nieuwe interieur past. Dit is het jaar waarin het allemaal eindelijk waarheid wordt!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *