devolo magic 2

Devolo Magic 2: overal in huis goed bereik

Tegenwoordig willen we graag in het hele huis én in de tuin een goede Wifi verbinding hebben, zodat we overal kunnen gamen, appen, netflixen en andere filmpjes kunnen bekijken. En dan liefst allemaal tegelijk op ons eigen apparaat. Dat vraagt natuurlijk om een steeds snellere verbinding. De Devolo Magic 2 zorgt voor beide. Een goed bereik en hoge snelheid.

Wie niet overal in huis een goed Wifi bereik heeft, kan dat tegenwoordig heel eenvoudig en goed oplossen met powerlines zoals de Devolo Magic 2. Eerder testten we al de Devolo Multiroom Wifi Kit. De Devolo Magic 2 is een nieuwe produktlijn die gebruik maakt van nieuwe technologie.

Net als andere powerlines, versterkt de Devolo Magic 2 het wifi-signaal via het electriciteitsnet. Dus heb je op zolder of achter in de tuin minder goed bereik, dan kan je daar eenvoudig een extra adapter in het stopcontact steken en het probleem is opgelost.

Wat heeft de Devolo Magic 2 precies te bieden?

De Devolo Magic 2 kan in vergelijking met de vorige Devolo’s dubbele snelheden aan tot wel 2400 Mbps. Of je die snelheden in de praktijk ook echt haalt, hangt af van allerlei factoren, onder andere van je provider. Maar aan de adapters zal het niet liggen. Volgens de beschrijving is het netwerk stabieler en is ook het bereik groter, tot wel 500 meter.

magic2
Verschillen tussen de devolo Magic 1 en devolo Magic 2

Mesh-Wifi

Ik ben niet technisch, maar Mesh-Wifi schijnt een ander groot voordeel van de Devolo Magic 2 te zijn. Misschien ken je het verschijnsel, dat als je met je tablet of laptop naar buiten of een andere verdieping loopt, je dan even je verbinding kwijtraakt. Soms moet je zelfs met de hand een andere verbinding kiezen. Met Mesh-Wifi behoort dat tot het verleden. Alle adapters vormen samen één netwerk.

De installatie

De Devolo Magic 2 adapters hebben een plug & play functie waarmee je ze eenvoudig kan installeren. Dat wil niet zeggen dat het meteen de eerste keer lukte. Maar veel problemen leverde het niet op. Het is een kwestie van de adapters in het stopcontact steken, wachten tot lampjes op een bepaalde manier knipperen en dan op het juiste moment op het knopje van de andere adapter drukken. Als de volgorde of timing niet goed is, lukt het niet en moet je overnieuw beginnen. Eén advies: je moet een beetje geduldig zijn.

Maar, als het eenmaal werkt, werkt het ook prima.

devolo cockpit

Devolo cockpit

Wil je weten hoe snel je verbinding is of wil je je wachtwoord veranderen? Dan vind je het misschien handig om de Devolo Cockpit te downloaden. Je vindt hierop veel informatie en ook extra tips over de installatie.

Conclusie

Na wat opstartprobleempjes, werkt de Devolo set zoals het hoort, zonder problemen dus. Je kan met je mobiele telefoon of laptop veranderen van ruimte of verdieping veranderen zonder dat je de verbinding verliest. Een enkele keer merk je dat de wifi verbinding zichzelf even uit- en inschakelt maar dat is een kwestie van seconden en gaat helemaal automatisch.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *