devolo multiroom wifi

Test: devolo Multiroom wifi kit

Wifi, het is zo fijn als het allemaal goed werkt. Maar een grote ergernis als dat niet het geval is.

De meeste mensen krijgen een standaard router van hun internetprovider. Leuk voor als je met je laptop of computer altijd vlakbij die router zit. Maar in de praktijk is dat natuurlijk niet zo. Als je een huis hebt met verdiepingen of eens achter in de tuin wilt internetten, gamen of netflixen, dan is zo’n standaard router echt niet genoeg. Het gevolg is dat mensen vaak tobben met extra routers wat vaak lastig installeren is, veel extra kabels en gedoe.

Devolo Multiroom Wifi Kit

Of we de devolo Wifi Kit wilden testen. Een systeem waarmee je eenvoudig Wifi in elke kamer kan brengen. De doos lag er al een tijdje omdat ik toch wat opzag tegen het gedoe van het installeren van zo’n systeem. Ondanks dat er op de doos staat dat het revolutionair eenvoudig is.

En eerlijk is eerlijk. Het bleek kinderlijk eenvoudig.

Inhoud van de doos

De devolo Multiroom Wifi Kit doos bevat drie grote stekkers, een kabel en een instructieboekje. De kleinste stekker verbind je met de meegeleverde kabel aan je router. Voordat je de andere stekkers in het stopcontact doet, even het wachtwoord noteren, want die staat op de achterkant.

Je drukt op het verbindingsknopje van de kleine stekker bij de router. Vervolgens loop je met één van de grotere stekkers naar de ruimte waar je Wifi wilt. Binnen 2 minuten steek je de andere stekker in het stopcontact en druk je op het verbindingsknopje. Eigenlijk is het dat.

Vervolgens zie je de nieuwe verbinding op je laptop, tablet of computer tussen je Wifi verbindingen staan. Je geeft het paswoord in en je bent verbonden.

De tweede stekker plaats je in een andere ruimte en je volgt je dezelfde stappen.

Voordelen van de devolo Multiroom kit

  • Natuurlijk is het grootste voordeel dat je in een paar stappen een goede en snelle Wifi verbinding hebt (tot 1200 Mbit/seconde en dat is heel snel), waar in je huis of tuin je maar wilt.
  • Je kan de stekker makkelijk weer verplaatsen als je zou willen als je ergens anders Wifi wilt.
  • Heb je liever een bedrade verbinding dan kan dat ook. Iedere ontvangende stekker heeft twee Gigabit Lan aansluitingen. Verbind de stekker met je laptop of computer en je hebt direct verbinding, zonder een paswoord in te geven.
  • Je verliest geen stopcontact, de stekkers hebben een geïntegreerd stopcontact.
  • Zijn er ook nadelen?

Tot nu toe heb ik geen nadelen kunnen ontdekken. Een klein nadeeltje misschien. Als je een dubbel stopcontact hebt, passen bepaalde stekkers er niet samen in.

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *