industriele stijl

Combineren kun je leren, zo haal jij de industriële interieurstijl naar jouw woonkamer

De industriële interieurstijl behoort tot veruit één van de populairste woontrends. Niet zo gek dus dat jij deze stoere stijl ook naar jouw huiskamer halen wilt. Rest de vraag hoe je dit het beste aanpakken kunt natuurlijk. Hieronder is alles wat jij moet weten over de industriële stijl op een rijtje gezet zodat ook jij binnen een mum van tijd van deze prachtige woontrend genieten kunt.

Het industriële interieur

De industriële woontrend is vooral te herkennen aan zijn stoere uiterlijk en het nabootsen van de ouderwetse fabriek-look. Het zal je dan ook niet verbazen dat er binnen dit interieur voornamelijk word gewerkt met kleuren en materialen die bij deze look horen. Denk bijvoorbeeld dan ook vooral aan materialen als beton, hout en metaal en de stoere kleuren grijs, wit, zwart en bruin. Door deze kleuren en materialen op de juiste manier met elkaar te combineren, ontstaat er een ruige en ruwe look die perfect in het plaatje van het industriële interieur past.

industriële woonkamer
Industriële look

Een industriële woonkamer maken

Dan nu antwoord op de brandende vraag hoe jij de industriële look ook naar jouw huiskamer halen kunt. Begin eens met het observeren van de muren. Binnen deze stijl hebben de muren namelijk veelal een ruw en oud randje. Hierbij kun je denken aan betonmuren maar ook aan ruige muren met bakstenen. Tegenwoordig kun je dit heel eenvoudig zelf nabootsen door middel van behang of betonverf. Kies hiervoor je mooiste wand uit en je zorgt er niet enkel voor dat muur er gaaf uit ziet, maar ook de aandacht trekt.

Meubels

Binnen een industriële woonkamer horen ook stoere meubels waarbij verschillende materialen prima met elkaar gecombineerd kunnen worden. Kijken we naar een salontafel met industrieel uiterlijk bijvoorbeeld, dan zul je zien dat deze veelal robuust zijn. Door de verwerking van hout in combinatie met een metaal onderstel, valt dit meubel ontzettend goed te combineren met leer. Dit kun je goed terug laten komen in grote fauteuils of de bank. Zet er vervolgens nog een bijzettafel met industrieel karakter bij en de woonkamer begint al heel wat tekenen van een ruige fabriek-look te vertonen. Wat betreft de bijzettafel kun je hier goed een volledig metaal model voor uitkiezen om zo verschillende ruige aspecten te benadrukken.

Industrieel interieur met stoere vloerlamp

De puntjes op de i

Na het veranderen van de muren en meubels is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Dit wordt ook wel de afstyling genoemd welke je kunt voltooien door het plaatsen van overige accessoires en decoratie. Heb je nog een kale plek over binnen de woonkamer waar je niet goed raad mee weet? Dan kun je hier uitstekend nog een stoere industriële vloerlamp plaatsen. Ook kun je in de rest van de huiskamer nog wat aanpassingen doen wat betreft de verlichting. Zo kunnen wandlampjes of een metalen hanglamp boven de salontafel ook veel invloed hebben op een stoere uitstraling.

Tot slot kun je bijvoorbeeld nog denken aan houten of metalen wandplakken, een robuuste klok of grove kussens om jouw industriële woonkamer compleet te maken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *