6 Weetjes over cartridges

Bijna iedere maand moeten er wel nieuwe cartridges komen; zeker wanneer er actief geprint wordt. Gezien die cartridges niet altijd even goedkoop zijn, is het toch wel fijn om er wat meer over te weten. We hebben een aantal interessante weetjes voor je op een rijtje gezet, die er zomaar voor zouden kunnen zorgen dat jij flink wat bespaard op die maandelijkse printkosten.

1. Automatisch nieuwe cartridges

Er is gegarandeerd van allerlei informatie die jij nog niet over cartridges wist. Wist je bijvoorbeeld dat je de nieuwe cartridges van HP die je normaliter online kunt bestellen, met een print abonnement automatisch toegestuurd krijgt wanneer de oude bijna leeg zijn? Je printer geeft direct een seintje naar het hoofdkantoor zodra de cartridges bijna aan vervanging toe zijn; en HP stuurt je de nieuwe op dat moment direct toe. Zodra jouw cartridges leeg zijn heb jij dus al een setje nieuwe klaar staan om de oude te vervangen. Ook fijn: ook de retour doosjes voor de oude cartridges worden direct toegestuurd.

2. Het hoeft niet altijd van hetzelfde merk

Heb je een hoge kwaliteit printer van een duur merk? Dan is de kans groot dat je ook flink voor betaald. Toch is dit niet altijd nodig; ook cartridges van minder bekende (of dure) merken kunnen in verschillende printers. Kies bijvoorbeeld eens voor het huismerk cartridges in plaats van de originele variant.

3. Het navullen van cartridge

Wist je dat je een lege cartridge zelf weer kunt vullen? Naast het zelf doen, kun je dit ook laten doen. Houdt in ieder geval altijd rekening met het feit dat je een cartridge gemiddeld zo’n vijf tot tien keer na kunt vullen. Hierna zal de kwaliteit van het printen wat achteruit gaan.

4. Zelf cartridges navullen

Je kunt online allerlei navulsets vinden die het mogelijk maken om je cartridges zelf na te vullen; de prijs liggen vaak net wat onder (of rond) de prijs van nieuwe cartridges. Daarnaast krijg je vaak meer inkt met een navulling dan wanneer je een nieuwe cartridge bestelt. Je krijgt de navulling geleverd met een handleiding, inktflesjes en een aantal naalden om de inkt makkelijk in je cartridge te kunnen spuiten. Dit bespaart vaak net zoveel als het gebruik van gerecyclede cartridges. Let wel goed op dat de navulset bij jouw cartridge past.

5. Chip resetten

Heb je jouw cartridge nagevuld of lijkt je printer de cartridges niet te herkennen? Dan kan dit een probleem met de chip zijn. Je kunt deze chip zelf resetten met een chip resetter (een apparaatje van 10 tot 20 euro).

6. Cartridges inleveren

Je kunt cartridges zelf recyclen en inleveren. Kijk bijvoorbeeld op de website van Wecycle voor een inleverpunt in de buurt. Daarnaast kun je de Wecycle inleverbakken vaak ook bij supermarkten, bouwmarkten en tuincentra vinden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *