zonnebrillen trends 2020

Zonnebrillen trends voor mannen zomer 2020

Een goed gekozen zonnebril is een belangrijke accessoire om je outfit compleet te maken. Dat geldt evenzeer voor mannen als voor vrouwen. Wat zijn de belangrijkste trends in zonnebrillen voor mannen deze zomer?

Het zonnetje gaat steeds meer schijnen en er wordt weer volop gezocht naar een heren zonnebril. Dit zijn de populairste modellen van dit moment:

Ronde vormen

Dit seizoen zie je veel zonnebrillen met ronde glazen. Brillen met ronde glazen kunnen zorgen voor een typische vintage look. Ronde monturen zijn vaak niet zo groot en laten een groot deel van het gezicht vrij. Ronde zonnebrillen staan goed bij mannen met een hoekig gezicht. Een rond montuur zal die hoekige vormen wat verzachten.

Cheapass Mahatma ghandi

Geometrische vormen

Deze zomer zien we ook veel geometrische vormen zonnebrillen, dus rechthoekig, zeshoekig of achthoekige brillenglazen. Zonnebrillen met geometrische vormen doen het vooral goed als tegenwicht bij mannen met ronde, zachte vormen.

Ray-ban achthoekige glazen

Aviator zonnebrillen

Aviator zonnebrillen, ook wel pilotenbrillen genoemd, zijn er al sinds 1937. Ze werden toen ontwikkeld voor piloten in het leger. De zonnebrillen hadden als doel om hun ogen te beschermen tijdens het vliegen, met name tegen de lichtinval van het zonlicht aan de zijkanten. Vanaf het moment dat ze er zijn, zijn ze regelmatig weer trendy. Net als dit jaar, 2020.

Aviator zonnebrillen hadden oorspronkelijk een stalen frame. Deze zomer zie je ze ook wel met een kunststof of hoornen frame.

Tom Ford aviator

Terug naar de jaren ’90

Minuscule zonnebrillen met een metalen of kunststof frame met gekleurde of gespiegelde glazen in bijvoorbeeld in oranje of blauw.

Balenciaga

Topbar zonnebrillen

Brillen met een stevige of opvallende topbar lijken ook favoriet dit jaar. De aviator zonnebrillen hebben een bescheiden topbar. Maar zoals je bij deze modellen hieronder ziet, kan die topbar een stuk opvallender.

Ray-ban topbar

Clubmaster

Nog een bril uit de jaren ’90 met een een vintage image. De clubmaster zonnebril is een bril die de wenkbrauwlijn benadrukt. Het accent van de bril wordt naar de bovenkant gebracht door voor het bovenste deel van het montuur een ander soort materiaal te gebruiken. In de zomer van 2020 zijn ze volop te zien.

Ray-Ban Clubmaster

Wayfarer

In 1952 werd de Wayfarer op de markt gebracht door het toen al populaire merk Ray-Ban. Tot die tijd waren er vooral brillen met een metalen montuur. De Wayfarer was de eerste bril met een kunststof montuur. Dit model vrij brede montuur met stevige, brede poten, viel in de smaak bij veel film- en popsterren. James Dean was één van de eerste die het Wayfarer model ging dragen.

Wel zijn er nieuwe kleuren monturen en glazen.

Ray-ban Wayfarer

Wat is jouw favoriete model zonnebril voor deze zomer?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *