Welke foundation past bij jou?

Foundation gebruik je om een egale en gladde teint te krijgen. Je brengt het altijd aan op een schone huid, na na je dagcrème en eventueel een primer als je die wilt gebruiken en voordat je je oogmake-up en lippen opmaakt.

Hoe breng je het aan?

Je kan foundation aanbrengen met een speciaal make-up sponsje. Deze sponsjes helpen je om de foundation gelijkmatig te verdelen en te blenden zodat de overgang onzichtbaar wordt. Deze sponsjes moet je wel regelmatig wassen of vervangen. Je kan de foundation natuurlijk ook gewoon met je vingers aanbrengen. Zorg er wel altijd voor dat je handen schoon zijn.

Hoe kies je de foundation die bij je past?

Bij het kiezen van een foundation moet je een aantal keuzes maken waarbij je o.a. rekening houdt met je huid en je huidtype.


Let op:

  • de kleur
  • vloeibaar, cream of poeder
  • op waterbasis of oliebasis
  • mat of glanzend

Kiezen van de kleur

Het kiezen van de juiste kleur foundation kan een uitdaging zijn. De juiste kleur moet als het ware in je huid opgaan en maakt je huid niet lichter of donkerder.

Ondertoon

Je huid heeft een warme, koele of neutrale ondertoon. Een redelijk betrouwbare test hierbij is welke kleur sieraden je het beste staan. Staan zilveren sieraden je het beste, dan is je ondertoon waarschijnlijk koel, staat goud je het beste dan is je ondertoon warm. Kan je allebei de kleuren dragen dan kan je een neutrale ondertoon hebben.

Als je huid een koele ondertoon heeft, kies dan een kleur foundation met koele tinten die naar het roze en blauw gaan. Als je huid een warme ondertoon heeft, kies dan tinten die naar het oranje, perzik, geel of caramel neigen. Neutrale kleuren zijn bijvoorbeeld ivoor of nude.

Testen

Test een kleur altijd bij daglicht en niet bij kunstlicht. De beste plek om de kleur van foundation te testen is op je kaaklijn en niet op je hand of pols zoals vaak wordt gedaan. 

Heb je een kleur gekocht die te licht of te donker is voor je huid? Je kan dan overwegen om twee kleuren te mengen.

Kiezen van het soort foundation

Ga bij het kiezen van de soort foundation allereerst uit van je huidtype. Op die manier kan je de keuzemogelijkheden verkleinen.

  • Als je een vette huid hebt, kies dan een matte foundation of poeder foundation op waterbasis.
  • Als je een droge huid hebt, kies dan een foundation die je huid hydrateert, dit kan een cream foundation zijn of een foundation stick op basis van olie.
  • Als je een gevoelige huid hebt, dan is het belangrijk dat je een hypo-allergene foundation kiest zonder parfum
  • Heb je een egale huid dan is een dekkende foundation niet echt nodig. Kies dan een foundation die licht dekt. Is je huid niet egaal van tint kies dan een meer dekkende foundation.

Wat past bij jou?

Het vinden van de foundation die bij je past kan een ware zoektocht zijn. De kwaliteit en de duur dat het mooi op je gezicht blijft zitten, kan per merk erg verschillen. Dat is een kwestie van uitproberen. Vergeet ook niet dat de de kleur van je huid per seizoen kan verschillen en je daar ook de kleur foundation op kan aanpassen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *