uitgroei haarverf

Uitgroei bij haarverf

Laatst bijgewerkt:

Misschien verf je je haar een paar tinten lichter of verf je je haar omdat je grijs wordt. Wat de reden ook is, iedereen heeft last van uitgroei.

Je kijkt in de spiegel en je uitgroei lacht je toe. Daar word je niet vrolijk van. Zeker als je geen tijd hebt om je haar te verven of om naar de kapper te gaan. Of je ziet na het verven van je haar dat de verf je grijze haar niet gedekt heeft. Gelukkig zijn er wel wat middeltjes waarmee je je uitgroei even kan bijwerken.

Je haar groeit een centimeter per maand

Je haar groeit zo’n 0,75 – 1,25 cm per maand. Je verft je haar misschien eens per maand tot eens in de zes weken. Dat betekent dat je al snel een centimeter of meer uitgroei hebt. En hoe verschillend je geverfde kleur is van je eigen kleur, hoe opvallender dit is. Natuurlijk kun je je haar vaker verven maar dat is een aanslag op je haar.


Oplossingen

Als je je haar blondeert en je bent zelf donkerblond, dan valt de uitgroei nog wel mee. Maar heb je blond haar of grijs haar en verf je het donkerder dan zie je al snel je scheiding breder worden.

Als tussen oplossing kun je ook  highlights aanbrengen in de kleur van je eigen haar. Zo valt de uigroei minder op en lijkt het natuurlijker.

Meer tijd tussen je haarverf beurten is beter voor je haar

Je haar verven is toch een aanslag op je haar. Het maakt daarom wel uit of je het iedere 4 weken verft of dat er wat meer tijd tussen kan zitten.

Gelukkig zijn een paar andere oplossingen mogelijk waarbij je je haarkleur kan bijwerken zonder dat je je hele haar opnieuw hoeft te verven. Zo kan je je haarverf ronde nog even uitstellen.

6 Manieren om zelf je uitgroei bij te werken

Er zijn natuurlijk wel een paar middeltjes in de winkel te koop die speciaal bedoeld zijn om je uitgroei weg te werken. Maar waarschijnlijk heb je zelf ook wel wat in huis waarmee je aan de slag kan. Dat laatste is over het algemeen een stuk goedkoper.

*Mascara en poeder

Wil je even snel je haar bijwerken dan kun je dat doen met bruine mascara (waterproof) als je bruin haar hebt en zwarte mascara bij zwart haar. Bij blond haar kun je bruin gezichtspoeder of bronzing poeder gebruiken of een kleur oogschaduw in de buurt van je haarkleur komt.

*Oogschaduw

Kies een wat donkerder tint dan je haar oogschaduw om je uitgroei bij te werken. Voor blond werkt bruin goed, voor bruin kies je donkerbruin, enz. Ga wel voor waterproof producten.

*Haarmascara

Er is ook speciale haarmascara te koop. Er zijn wat meer kleuren te krijgen dan gewone mascara. Ook blond bijvoorbeeld.

*Camouflagestift
laction-haarstift

Haarstiften zijn speciaal bedoel om haaruitgroei bij te werken. De stiften hebben de vorm van een lippenstift en je kleurt je haar bij alsof je het het met een krijtje kleurt. Het blijft goed zitten en je wast het er bij de volgende wasbeurt gewoon weer uit. De stiften van l’action zijn niet duur (8,95) en gaan lang mee. Ze zijn er in 6 kleuren. Kun je niet kiezen tussen twee kleuren, dan zou je ze ook allebei kunnen nemen. Je krijgt dan een extra natuurlijk effect. Ik weet uit ervaring dat het voor blond en lichtbruin haar goed werkt. Of het voor heel donker haar ook goed werkt, weet ik niet.

*Color Wow root cover up

bijwerken haarkleur

Vrij nieuw is color wow. Een mineraal poeder dat in zes kleuren verkrijgbaar is. je brengt het met een kwastje aan op je haar. Zoals je op het filmpje kan zien kan je ook van donker naar licht kleuren en zo highlights maken. Natuurlijk werkt het ook om je grijze uitgroei weg te werken. Alleen jammer van de prijs 39,95. Even googelen op color wow en je krijgt adressen waar je het online kunt kopen.

 1. Vooral de uitwerkstift werkt heel goed. Je moet even zoeken naar de goede kleur. Gewoon even snel bijwerken zonder nat maken of inwerktijd. Echt een uitvinding. Alleen jammer dat ze niet bij meer drogisten te koop zijn.

 2. Ik ben net als jacqueline en ineke al een hele tijd op zoek naar de bijwerkstif medium blond.
  Dus als iemand een tip heeft!

 3. Ik heb heel donker bruin haar, bijna zwart. Graag zou ik mijn haren een paar tinten lichter bruin verven. Liever wil ik mijn haren niet permanent verven, kan ik ze ook semipermanent verven als ik een lichtere haarkleur wil?
  xx Lisa

  1. Lisa, het is al vrij moeilijk om donker haar licht te verven zonder dat je het bleekt of ontkleurt, dus waarschijnlijk is het met semipermanente verf niet mogelijk

 4. Ik wil de haarverfstift in de vorm van een lipstick kopen in donkerbruin heb bruin haar maar ik gebruik voor mijn haren alleen biologische producten. En ben bang als ik de stift gebruik daar weer veel chemie in zit en mijn haren niet goed doet, Weet iemand wat er in zit???

 5. en wat gaat gebeuren al het gaat regenen ????? Niet alleen de haar maar ook het gezicht krijgt het kleurtje of ….toch niet ??? Ik ben benieuwd naar het antwoord. Bedankt !

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *