bikinilijn waxen

Je bikinilijn waxen? Dit wil je weten

Zo vlak voor de zomer wil je de boel wel eens goed ontharen.

Als je een waxbeurt plant vlak voor je op vakantie gaat, heb je er zeker 3-6 weken plezier van. Je kunt je bikinilijn laten waxen bij een schoonheidsspecialist of het zelf doen. Bij waxen blijven de haartjes wat langer weg dan bij scheren of ontharen met ontharingscrème.

Maar als je besluit je bikinilijn te laten waxen, dan zijn er een paar dingen die je liever vooraf wilt weten. Zeker als het je eerste keer is.

1. Je haar moet een minstens een halve centimeter lang zijn

Om je haar goed te kunnen waxen moet je haar wat langer zijn zodat de wax of waxstrip er grip op kan krijgen. De behandeling wordt er wat minder pijnlijk door. Laat je haar voor een waxbeurt zo’n vier weken groeien.


2. Plan de waxbeurt niet rond je menstruatie

Plan je waxbeurt niet vijf dagen voor, tijdens of vijf dagen na je menstruatie. Je bent dan veel gevoeliger voor pijn. Bovendien is het misschien wat ongemakkelijk als je ongesteld bent en je daar in je blootje ligt.

3. Scrub je huid van te voren

Scrub je huid de avond vóór of de ochtend voordat je je wax afspraak hebt. Dode huidcellen worden dan verwijderd en dat vermindert de kans op ingegroeide haartjes. Na je waxbeurt kun je je huid beter een paar weken niet scrubben in verband met irritatie.

4. Sport vooraf, niet erna

Als je erg snel na het waxen gaat sporten en er geen haartjes zijn om het zweet te absorberen, dan zal je eerder last krijgen van een geïrriteerde huid. Het zelfde geldt voor zwemmen. Wil je vrij snel na je waxbeurt gaan zwemmen dan zal chloor of zout je huid kunnen irriteren. Plan je waxbeurt dan liever een paar dagen voor je wilt gaan zwemmen, zeker als je een gevoelige huid hebt.

5. Neem vooraf een pijnstiller

Neem vooraf een pijnstiller die ontstekingen remt (NSAIDs)  zoals Advil of Ibuprofen. Dit kan helpen voorkomen dat je huid rood wordt en gaat irriteren.

6. Welk model kies je?

Bij een gewone bikini wax wordt al het haar dat buiten je bikini broek komt gewaxt. Bij een string wordt aan de zijkanten meer weggehaald zodat je een smaller broekje kan dragen. Een Brazilian betekent dat al je haar van voor naar achter en van links naar rechts allemaal verwijderd wordt. Bij een Brazilian strip houd je nog een smalle streep haar over. Bij een Brazilian Driehoek een klein driehoekje haar.

brz

7. Wat voor soort was?

Er zijn verschillende soorten wax. Harde wax of film hars, deze wordt warm op de huid gesmeerd en als het is afgekoeld in één keer zonder strips verwijderd. Deze soort wax is geschikt voor de gevoelige delen als het gezicht, de oksels en de bikinilijn. Verder zijn er verschillende soorten zachte was, afgestemd op soort haar en huidtype. Deze zachte wax wordt ook warm op de huid aangebracht maar met een stuk stof of strip verwijderd wordt. Deze wax is meer geschikt voor grote oppervlakten huid.

8. Wat draag je naar je wax afspraak?

Kies bij voorkeur kleding die gemakkelijk aan en uit gaat. Draag liever niet al strakke kleding om schuren te voorkomen. Reken er op dat je je helemaal uit moet kleden, dus ook je slipje. Soms kun je een papieren slip krijgen. Je wilt niet dat je hars of wax op je kleding krijgt, want dat krijg je er niet meer uit.

9. Pijn?

Waxen is niet pijnloos, maar het went wel. Hoe vaker je het doet hoe minder pijnlijk het wordt. Een goede schoonheidsspecialist zal de huid strak trekken voor het waxen en druk uitoefenen na het waxen. Dat is een goede manier om het minder pijnlijk te maken.

10. Nazorg

Als je roodheid wilt tegengaan, gebruik dan een kalmerende crème zoals zinkzalf (dat ook wordt gebruikt voor rode billetjes van baby’s). Wacht liever een dagje voor je in de zon gaat met vers gewaxte huid, want daar is het nog veel te gevoelig voor. Wil je wel in de zon, gebruik dan extra zonnecrème.

Liever zelf doen?

Er zijn natuurlijk ook waxproducten en waxstrips te koop om het zelf te doen. Je moet wel moedig genoeg zijn om zo’n strip er in één keer af te trekken.

[bol_product_links block_id=”bol_556cb9fa40338_selected-products” products=”9200000005182899,9200000017140221,9200000005557428″ name=”wax” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *