Heb je dun haar en wil je je haar graag wat dikker en voller laten lijken, lees dan hier de tips en trucs.

Je kapsel

Met een goed kapsel kun je er heel goed voor zorgen dat dun haar voller lijkt. Een kapsel in laagjes is heel geschikt bij dun haar. Als je haar dun is bij je voorhoofd, dan kan een pony dat verdoezelen. De lengte is ook belangrijk. Bij dun is de ideale lengte net boven je schouders. Als het je schouders raakt lijkt het dunner. Korter haar laat het ook dunner lijken.

Haarolie

Haarolie maakt je haar ook dikker. Doe een paar druppels essentiële of etherische olie bij je shampoo of conditioner. Rozemarijn- of lavendel zijn een goede keus. Heb je droog haar dan kun je ook je hoofdhuid met een paar druppels olie masseren. Heb je vet haar beperk je dan tot je haar alleen.

Haarmasker

Je kunt ook je haar af en toe een masker geven. Neem daarvoor olijf-, jojoba of zonnebloemolie en doe er een paar druppels essentiële of etherische olie door. Verdeel het goed over je haar, doe er een handdoek om en laat het een half uur intrekken. Breng daarna eerst shampoo aan en spoel het daarna uit.

Producten

Kies shampoos en conditioners voor stevig en vol haar. Ook mousses geven je haar meer volume.

Stylen

Als je je haar föhnt, zorg dan dat je scheiding nog niet op de plaats zit waar je hem normaal draagt. Droog je haar en breng dan pas de scheiding aan. Je haar zal dan minder plat op je hoofd zitten waardoor het voller lijkt.

Kleur

Als je dun haar hebt dan schijnt je huid er eerder door. Vooral bij je scheiding en je kruin. Als je dan een hele donkere haarkleur hebt en een hele lichte huid dan valt dat extra op. Bij dun haar is het dus beter een haarkleur te kiezen die niet te veel contrasteert met je huidskleur.

Highlights

Maak highlights in je haar. Dat werkt op twee manieren. Als je wel eens highlights hebt gehad dan weet je dat je haar daarna voller aanvoelt en dat is ook echt zo. De waterstofperoxide die je haar bleekt zorgt er voor dat de schubben van je haar open gaan staan, waar door je haar dikker wordt. De andere reden is, dat het verschil in kleur diepte geeft, waardoor je haar voller lijkt.

Extensions

Als het bovenstaande niet genoeg is dan kun je altijd nog extensions proberen.